Bulgaria și-a vândut cel mai mare aeroport

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Grupul britanic Manchester Airport (MAG) şi-a anunţat intenţia de a participa la procedura de licitaţie pentru concesionarea aeroportului din Sofia, fiind primul consorţiu care şi-a confirmat participarea, transmit BTA şi Novinite.  

În iulie, Guvernul de la Sofia a iniţiat procedura pentru concesionarea principalului aeroport al ţării. Va fi un tip mixt de concesiune, care include serviciile legate de operarea aeroportului şi construirea unui nou terminal. 

În prezent, MAG operează trei dintre principalele aeroporturi britanice - Manchester, London Stansted şi East Midlands - care deservesc în total 60 de milioane de pasageri pe an, oferă zboruri către 270 de destinaţii prin intermediul a 70 de companii aeriene. 

Oferta MAG va fi sprijinită de compania chineză de construcţii BCEG, cu care deja lucrează la construcţia unui aeroport în Manchester. 

"Sofia este oraşul cu cel mai subevaluat potenţial", a afirmat Andrew Harrison, directorul general al Manchester Airport. 

Acesta a adăugat că MAG nu este interesată în regiune decât de concesionarea aeroportului din Sofia, pentru a-l dezvolta. Declaraţia sa vine în condiţiile demarării procedurii de concesiune a aeroportului din Belgrad, la care MAG "a refuzat să participe". 

Principalele motive prezentate de şeful Manchester Airport pentru a investi în Bulgaria sunt: creşterea turismului, localizarea geografică excelentă a capitalei Bulgariei - aproape de Est - şi profitul care va fi obţinut de pe urma concesiunii aeroportului. 

Concesiunea va fi pe 35 de ani, iar costurile totale sunt estimate la aproape 3,9 miliarde de euro. Una din condiţiile impuse viitorului concesionar este să investească 600 de milioane de euro, iar MAG a precizat că este dispus la această investiţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel