Bufete cu cremă: Acesta este aluatul rapid perfect. Doar 50 Kcal pe bucată

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Bufete cu cremă: Acesta este aluatul rapid perfect! Doar 50 Kcal pe bucată
Bufete cu cremă: Acesta este aluatul rapid perfect! Doar 50 Kcal pe bucată

Bufete cu cremă: acesta este aluatul rapid perfect! Doar 50 Kcal pe bucată. Iată o rețetă delicioasă, nemaipomenită pentru a le pune pe masa de Paște.

Bufetele umplute cu cremă sunt bunătăți simple, gustoase și extrem de delicioase care vă vor permite să vă răsfățați gusturile. De fapt, vă vor oferi un adevărat răsfăț. De fapt, sunt desertul ideal pentru a te răsfăța cu o gustare diferită după-amiaza sau, cu atât mai mult dacă ai musafiri, pentru a încheia masa cu un plus de gust.

Prepararea lor, contrar a ceea ce s-ar putea crede, este destul de ușoară și rapidă. De fapt, pașii sunt destul de intuitivi. Nu veți avea probleme nici cu ingredientele, deoarece acestea sunt des folosite în bucătărie și deci probabil că le aveți deja în cămară. Și nu există nicio îndoială că folosirea laptelui pentru aluat și umplutura de cremă face totul mai sănătos. Dar hai să vedem cum se fac!


Rețeta de bufete cu cremă, pas cu pas


Timp de preparare: 20 minute
Timp de gătire: 20-22 minute
Timp total: aproximativ 40 de minute
Porții: aproximativ 25 de bufete
Calorii: 50 per bucată


Ingrediente


65 g de făină integrală
65 g unt
50 ml lapte
5 g de îndulcitor stevia (sau 10 g de zahăr normal)
2 ouă
70 ml apă
1 vârf de cuțit de sare


Ce ai nevoie pentru cremă

200 ml lapte
15 g de amidon de porumb
15 g de îndulcitor stevia (sau, alternativ, 30 g de zahăr normal)
15 g unt
2 gălbenușuri
1 linguriță de vanilie


Pregătire


Cum se prepară crema: Se toarnă laptele într-o cratiță mică, se adaugă untul, se amestecă până se topește, apoi se ia de pe foc.

Acum bateți gălbenușurile de ou și îndulcitorul stevia (sau zahărul) cu un tel de mână, adăugați amidonul de porumb, amestecați și încorporați totul în cratița cu lapte.

Se amestecă scurt, se pornește din nou aragazul și se gătește până când amestecul se îngroașă, se asezonează cu vanilie și, odată obținut un amestec cremos, se toarnă într-un bol.

Cum să faci bufetele pentru cremă: Se toarnă apa într-o cratiță, se adaugă laptele, îndulcitorul stevia (sau zahărul), sarea și untul, se dă drumul la foc, se amestecă și se aduce la fierbere pentru a topi untul.

Se oprește focul, se adaugă făina, se amestecă cu o spatulă pentru a se omogeniza bine cu ingredientele, se pornește din nou focul și se amestecă la foc mic timp de 2 minute.

După ce s-a făcut acest lucru, se transferă amestecul într-un castron, se aplatizează făcând un crater în centru, se toarnă ouăle (bătându-le mai întâi) puțin câte puțin, având grijă să le frămânți între o inserție și alta cu o spatulă.

După ce ați obținut un amestec moale și omogen, transferați-l într-o pungă de patiserie, ornați bufetele cu cremă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi umeziți ușor un deget cu apă și neteziți-le.

La final, se coace în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute la o temperatură de 185°C, apoi se întoarce tava și se lasă încă 10-12 minute la o temperatură de 170°C.

Când bufetele sunt gata, se amestecă crema pentru a o face omogenă, se toarnă într-o pungă de patiserie, se străpung bufetele de jos cu o scobitoare lungă și se umplu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel