Britanicii dau vina pe elevii români pentru rezultatele proaste ale odraslelor

Echipa Stiri Diaspora / 2 mar 2016 Salveaza PDF Comentarii
Presa din UK a aflat de ce elevii britanici sunt slabi la învăţătură: de vină sunt copiii români şi polonezi!

 

Profesorii din Marea Britanică sunt exasperaţi: trebuie să acorde timp suplimentar celor 1,2 milioane de elevi care nu au ca limbă maternă, limba engleză


Potrivit unei anchete realizate de către jurnaliştii tabloidului The Sun, experţii britanici sunt îngrijoraţi de faptul că profesorii din Regat alocă mai mult timp pentru educaţia copiilor care provin din ţările din estul Europei. Este vorba în special de români şi polonezi, al căror număr a crescut constant în ultimii ani.


Departamentul pentru Educaţie estimează că numărul copiilor care vorbesc limba poloneză a crescut din 2008 până în 2015 de la 26,932 la 90,505 în timp ce al copiiilor care vorbesc limba română de la 1,387 la 16,616.  


Un profesor britanic a declarat, sub protecţia anonimatului, că elevii englezi sunt ţinuţi pe loc deoarece cadrele didactice trebuie să le acorde mai mult timp elevilor care nu stăpânesc limba engleză la ore pentru a le preda materia de studiu.  


La rândul său, coordonatorul campaniei pentru o educaţie reală, Christopher McGovern a declarat că în timp s-a observat cum copii imigranţilor sunt mult mai motivaţi şi mai bine pregătiţi decât cei proveniţi din rândul familiilor britanice. De cealaltă parte, Anastasia De Waal, membră a organizaţiei Civitas susţine că mulţi dintre copiii ajunşi în Marea Britanie nu cunosc la un nivel elementar limba engleză şi că nimeni nu a făcut un efort în a-i învăţa.  


În schimb, autorităţile au declarat, potrivit unui comunicat de presă al Departamentului pentru Educație, că prezenţa în număr aşa de mare în şcolile britanice a copiilor proveniţi din familii de imigranţi nu afectează rezultatetele altor elevi.

În şcolile din Marea Britanie se află înscrişi aproximativ 1,2 milioane de elevi a căror limbă maternă nu este engleza.

 
SURSA: THE SUN

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24