Brioșe savuroase doar din 3 ingrediente. Un deliciu culinar pentru masa de sărbători

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Brioșe savuroase doar din 3 ingrediente. Un deliciu culinar masa de sărbători
Brioșe savuroase doar din 3 ingrediente. Un deliciu culinar masa de sărbători

Dacă sunteți în căutarea unui desert rapid de preparat din doar 3 ingrediente, încercați aceste brioșele savuroase. Pentru prepararea lor aveți nevoi de biscuiții preferați. De câte ori, ai rămas cu resturi de biscuiții, pe care nu-i mai vrei. Dar nu-i arunca, evita risipa inutilă. Reinventează-i oferindu-le un nou aspect delicios! În acest fel vei pregăti produse de patiserie perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare, potrivite pentru toți membrii familiei, de la mic la mare.

 

În câțiva pași simpli, veți coace o mică capodoperă culinară. Dar vestea bună nu se termină aici, indiferent de tipul de biscuiți pe care îi ai în casă, brioșele vor fi la fel de delicioase. Păstrați brioșele într-un recipient etanș până la 4 zile, dar suntem siguri că vor dispărea cu viteza luminii.

 

Pentru această rețetă aveți nevoie de: 

100 ml de lapte,

100 grame de biscuiți uscați de orice tip doriți, 

4 grame praf de copt,

zahăr praf și nucă de cocos răzuită.

 

Brioșe savuroase doar din 3 ingrediente. Un deliciu culinar masa de sărbători. Preparare

 

Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Pregătiți formele de brioșe ca să le aveți la îndemână. Într-un robot de bucătărie, puneți biscuiții și tocați-i la viteză maximă pentru a-i transforma într-o pudră foarte fină. Acum puneți pudra obținută într-un vas și turnați încet laptele, amestecând cu o lingură de lemn. 

 

Puteți prepara și: Brioșe ușor de făcut, perfecte pentru micul dejun de toamnă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente din cămară

 

Adăugați praful de copt și amestecați totul perfect, apoi transferați aluatul în cupele de brioșe, pe care le veți umplea pe jumătate. Formele de brioșe se pun toate într-o tavă, care se dă în cuptorul preîncălzit. Brioșele se coc  aproximativ un sfert de oră.

 

Vă sugerăm și: Biscuiți din patru ingrediente. Dulci și nutritivi sunt gata în 20 de minute

Nu uitați să faceți testu cu scobitoarea. Dacă scobitoarea este umedă, continuați să gătiți pe raftul de jos al cuptorului. După ce brioșele s-au copt, scoate-și tava din cuptor. Lăsați brioșele să se răcească complet înainte de a le stropi cu zahăr pudră sau nucă de cocos, în funcție de preferințe. Poftă bună!

 

 

Variantă de brioșe cu suc de portocale. Ușor de făcut, perfecte pentru micul dejun  

 

De asemenea, puteți face brioșe cu suc de portocale. Iată de ce avem nevoie pentru a face brioșe portocalii:

130 gr făină;

1 ou;

75 de grame de zahăr;

100 ml suc de portocale;

35 gr unt;

1/2 plic de praf de copt.

Încercați și: Prăjitură cu lămâie. Un desert rapid și ușor de preparat, cu o aromă intensă și o textură moale

 

Pașii care trebuie respectați

 

Luați 2 boluri. În unul, combinați ingredientele uscate: făina și praful de copt. În al doilea bol puneți un ou, 75 de grame de zahăr, 100 ml suc de portocale, 35 gr unt topit și mixați-le cu un tel electric. Ulterior, făina combinată cu praful de copt se adaugă în aluatul de ouă și se amestecă bine, până obțineți o compoziție catifelată și spumoasă.

Amestecul obținut se toarnă în formele pentru brioșe, care în prealabil se ung cu puțin ulei și se tapetează cu făină. Aveți grijă să umpleți formele de brioșe doar  2/3, deoarece dulciurile vor crește. Tava cu formele de brioșe se dă într-un cuptor încălzit la 180 de grade și se coc aproximativ 15/20 minute.

 

Vedeți și: Brioșe cu conopidă, ideale pentru micul-dejun, pentru cină, pentru o gustare. Nu conțin făină și au doar 25 de calorii

 

Pentru a face brioșele și mai bogate în alți nutrienți, putem adăuga câteva ingredientele în aluat.  Astfel, pot fi adăugate cuburi foarte mici de măr sau pere. În plus, pentru a da o notă crocantă, se por adăuga alune tocate sau felii de migdale. În cele din urmă, un vârf de scorțișoară va da ultima notă acestor brioșe.  Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel