Brexitul a fost sărbătorit cu artificii și bucurie la Londra. Imagini spectaculoase

Narcis Popa / 1 feb 2020, 01:06 Salveaza PDF Comentarii

Câteva sute de britanici au sărbătorit în stradă ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

La ora locală 00:00, britanicii ieșiți pe străzi au aclamat și au cântat "God save the Queen".

Atmosfera a fost una de-a dreptul incendiară, cu persoane aplaudând și alergând spre zona de centru pentru a surprinde momentul istoric de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

În stilul premierului Boris Johnson, mulți britanici au venit cu animalele de companie, iar alții au decis să-și adapteze stilul vestimentar la momentul Brexit.

Ce se va întâmplă după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

 

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a ieşit oficial din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020 la ora 23:00 GMT, după 47 de ani de la aderare, fiind prima ţară care iese din blocul comunitar.

Cu câteva ore înainte, Union Jack, drapelul britanic, a fost retras de la instituţiile europene din Strasbourg şi Bruxelles, iar drapelul Uniunii Europene a fost înlăturat de pe sediul din Bruxelles al reprezentanţei diplomatice britanice pe lângă UE.

De sâmbătă 1 februarie, Regatul Unit este considerat o ţară terţă, europarlamentarii săi încetează să facă parte din Parlamentul European, iar miniştrii nu vor mai participa la consilii cu omologii europeni.

Odată cu ieşirea din UE, decisă prin referendum la 23 iunie 2016 şi amânată de mai multe ori, începe o perioadă de tranziţie post-Brexit care se va încheia pe 31 decembrie 2020, timp în care Londra şi Bruxellesul vor trebui să negocieze relaţia lor viitoare.

 (w670)

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.22