Brexit. Iohannis, MESAJ pentru românii din Marea Britanie

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, despre situația românilor din Marea Britanie, în contextul în care Parlamentul britanic a respins cu o zi în urmă acordul privind brexit.

"Aseară, Parlamentul britanic a refuzat acordul care a fost prezentat de Guvernul britanic, un acord care a fost negociat. Este important de observat. Acest acord nu a fost impus de cineva altcuiva, ci este un acord care a fost negociat de echipa stabilită de UE 27 şi Guvernul Marii Britanii. Acesta este un pas procedural şi rezultatul este regretabil. Eu consider în continuare că acest acord este unul bun, garantează - în final, dacă va fi aprobat - o retragere ordonată a Marii Britanii şi permite construirea unei relaţii viitoare în condiţii bune", a declarat Iohannis.

Românii se întreabă ce urmeaza?

Mulți români au rude și prieteni care muncesc în Marea Britanie. În cazul în care se aprobă acest acord, românii vor avea asigurate toate drepturile și garanțiile pentru șederea lor acolo. Noi suntem pregătiți și pentru alte scenarii. Dar în acest moment, nimeni nu trebuie să-și facă probleme. Suntem aici și suntem pregătiți", a declarat președintele României.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24