Brazilia: Peste 100 de evadați, în urmă cu scurt timp

Narcis Popa |
Data publicării:

 Cel puţin 105 deţinuţi au evadatdintr-o închisoare din nord-estul Braziliei, au relatat autorităţile şi media locale citate de dpa şi AFP. 

Totuşi, 41 dintre deţinuţi au fost capturaţi la scurt timp după ce au reuşit să fugă din centrul de detenţie de înaltă securitate Romeu Goncalves Abrantes, din oraşul Joao Pessoa, statul Paraiba, unul din cele mai sărace din Brazilia. 

Fugarii au fost ajutaţi de persoane din exterior, care au aruncat în aer poarta închisorii, a indicat cotidianul Folha de Sao Paulo. Potrivit portalului de ştiri G1, complicii din exterior au urmărit să elibereze patru deţinuţi condamnaţi pentru jafuri asupra unor vehicule care transportau bani şi asupra unor funcţionari bancari. 

Administraţia penitenciară din Paraiba (Seap) a explicat într-un comunicat că, la scurt timp după miezul nopţii de duminică spre luni, circa 20 de atacatori puternic înarmaţi au descins în faţa închisorii la bordul a patru vehicule şi au forţat intrarea, după un schimb de focuri cu intendenţii şi poliţiştii. 

Fugarii au împuşcat în cap un ofiţer de poliţie, care se află în stare gravă. 

Evadările şi revoltele sunt la ordinea zilei în închisorile suprapopulate ale Braziliei, care găzduiesc peste 726.000 de deţinuţi, adică aproximativ dublul capacităţii şi o cifră care aşază statul latino-american pe locul al treilea în lume ca populaţie penitenciară. Închisoarea Romeu Goncalves Abrantes a fost proiectată pentru 654 de persoane şi găzduia, în momentul evadării, 680 de deţinuţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel