Tenismenul Boris Becker, condamnat la doi ani și șase uni de închisoare

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Fotografie creată de Cottonbro, de la Pexels
Fotografie creată de Cottonbro, de la Pexels

Fostul tenismen german, Boris Becker, de trei ori câștigător al turneului de la Wimbledon, a fost condamnat, vineri, de un tribunal din Londra, la doi ani și șase luni de închisoare pentru că a ascuns bunuri de trei milioane de dolari după declararea falimentului.

Becker, în vârstă de 54 de ani, a fost condamnat pentru patru acuzații în temeiul Legii britanice privind insolvența, inclusiv nedezvăluirea, disimularea și îndepărtarea unor active semnificative în urma unui proces de faliment, anunță reuters.com.

Întreg cazul s-a centrat pe depunerea de faliment a lui Becker, în iunie 2017, ca urmare a unui împrumut eșuat de peste 3,7 milioane de dolari pentru reședința sa din insula Mallorca.

Pe parcursul procesului, Boris Becker a explicat instanței că nu știe locația unora dintre trofeele sale, că a luat un împrumut cu dobândă mare de la unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Marea Britanie și a încercat să evite falimentul pretinzând că are protecție diplomatică din partea Republicii Centrafricane.

Anterior, în 2002, tenismenul a fost condamnat, în Germania, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, pentru că nu și-a declarat o proprietate, a ascuns un împrumut bancar de 825.000 de euro și acțiuni la o firmă de tehnologie canadiană.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel