Bonus de 60 de euro pentru abonamentul la transportul public în Italia. Fondurile sunt limitate

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Pe 1 octombrie, la ora 8.00, toată lumea "la coadă" pentru reducerea la abonamentele de transport public. Studenții, muncitorii, pensionarii și cetățenii cu un venit de cel mult 20.000 de euro pot obține subvenția de până la 60 de euro acordată de guvern pentru achiziționarea de abonamente lunare, multi-lunare și anuale pentru transportul public rutier și feroviar. 

Duminică, 01 octombrie, cei care vor să beneficieze de reducerea de 60 de euro acordată de guvern pentru abonamentele la transportul public, trebuie să se înscrie din nou pe site-ul special. 

Resursele disponibile se ridică la 12 milioane de euro, ceea ce nu ar trebui să fie suficient pentru boom-ul de cereri așteptat și de această dată pe platforma Ministerului Muncii și Politicilor Sociale, așa cum s-a întâmplat și pe 1 septembrie, când au fost emise 24.322 de noi vouchere, epuizându-se fondurile disponibile într-o oră.

În mai puțin de cinci luni, numărul voucherelor a ajuns la 1.923.420, în valoare de aproximativ 96 de milioane de euro, scriu jurnaliștii de la publicația italiană Repubblica. 

Unde trebuie să se înscrie cei care vor voucherul de transport

 

Cererea trebuie depusă online pe platforma bonustrasporti.lavoro.gov.it, care poate fi accesată doar cu Spid sau cu Cartea electronică de identitate (Cie). Nu este nevoie de Isee sau de declararea veniturilor, ci doar de o autocertificare a faptului că în 2022 ești sub pragul de venit de 20.000 de euro, bifând o căsuță. Un sistem automat reglează conectarea la platformă și, pentru fiecare acces, este posibil să se depună o singură cerere, pentru sine sau pentru un copil minor aflat în întreținere. 

Pentru a solicita vouchere suplimentare, este necesar să vă conectați din nou, indicând codurile fiscale ale diferiților beneficiari. Eventualii copii adulți, chiar dacă sunt în întreținerea părinților, trebuie să depună o cerere independentă. În momentul depunerii cererii, este necesar să se indice și operatorul serviciului de transport ales.

Sistemul click day

 

Sistemul click day se va repeta în fiecare lună atât timp cât există resurse financiare, dar unii au propus o refinanțare și pentru 2024. Bonusul (introdus odată cu decretul de ajutor din 2022, apoi refinanțat cu 100 de milioane și repropus în ianuarie 2023 prin decretul privind combustibilul) a fost suplimentat cu încă 12 milioane de euro - care intră în Fondul creat la Ministerul Muncii și Politicilor Sociale - cu decretul-lege "Măsuri urgente în domeniul energiei, intervenții pentru susținerea puterii de cumpărare și protejarea economiilor", care intră în vigoare astăzi, pentru a răspunde nevoilor apărute în cursul anului.

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1