Birchall, întâlnire cu preşedintele Comitetului de Stat pentru Diaspora al Azerbaidjanului: "Un reper important"

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participit la o întâlnire cu Fuad Muradov, preşedintele Comitetului de Stat pentru Diaspora al Azerbaidjanului, pentru a discuta despre Partnereriatul Strategic dintre România şi Azerbaidjan.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, alte teme discutate au vizat cooperarea între cele două state în cadrul ONU, inclusiv din perspectiva candidaturii României pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (2020-2021), consolidarea dialogului UE-Azerbaidjan şi NATO-Azerbaidjan, pe fondul provocărilor geopolitice din vecinătatea României, precum şi dezvoltarea cooperării cu Centrul Internaţional Nizami Ganjavi.

"Pentru ţara noastră, Azerbaidjanul este un partener strategic valoros, România fiind primul stat UE care a recunoscut independenţa Azerbaidjanului. În acest an, România şi Azerbaidjan îşi sărbătoresc centenarele, un reper simbolic important, 100 de ani în care ambele state au răspuns în mod curajos provocărilor şi au devenit societăţi pluraliste şi tolerante.

Dezvoltarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu Azerbaidjan prezintă un interes major pentru ambele state. De asemenea, pe durata exercitării Preşedinţiei Consiliului UE dar nu numai, România va pleda pentru o consolidare a relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Azerbaidjan", a declarat Ana Birchall în cadrul întrevederii cu oficialul azer.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy