Belgia. Închisoare și amendă record pentru un șofer român: Ce s-a găsit printre pâinile congelate din camionul său

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un șofer român de camion, de 37 de ani, a fost condamnat la 30 de luni de închisoare și plata unei amenzi de 24.000 de euro după ce trei migranți au fost văzuți în preajma camionului său frigorific.

Tribunalul Veurn l-a condamnat în această dimineață pe șoferul român de camion Gheorghe V. pentru trafic de persoane. Bărbatul a primit 30 de luni de închisoare și, în plus, instanța a aplicat o amendă de 24.000 de euro. Camionul marca DAF,  care a fost utilizat pentru traficul de persoane, a fost de asemenea confiscat.

Concret, șoferul român de camion se face vinovat că, în martie 2018,  a încercat să ascundă  trei migranți în camionul său frigorific pentru a-i duce în Marea Britanie. Numai că bărbatul a fost descoperit în zona industrială din Veurne și arestat, alături de cele trei persoane pe care încerca să le ascundă în camionul său plin cu pâine congelată din Olanda în Regatul Unit, potrivit hln.be.

Mulțumită unui martor, poliția a descoperit că șoferul de camion român avea și alt fel de încărcătură. El a văzut trei bărbați plimbându-se în jurul camionului frigorific înmatriculat în România. Șoferul a deschis spațiul de încărcare pentru transfugi, lucru care a dovedit că era implicat în acțiuni de acest fel.  Doi dintre migranți au fugit la sosirea poliției, dar au fost arestați în Welvaartstraat. Cel de-al treilea refugiat a fost găsit în frigiderul încărcat cu pâine congelată. Cei trei veniseră din Franța cu taxiul și au convenit să urce în camioneta din zona industrială Veurn, au spus ei în timpul unui interogatoriu.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel