Belgia. Hoți români, dați de gol de o echipă de cercetași: „Sunt aici pentru o petrecere și prietenii mei m-au abandonat în glumă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Patru români riscă până la 3 ani de închisoare pentru șapte furturi. Notabil: banda a putut fi prinsă cu ajutorul grupului de cercetași De Geuzen din Ternt (Blegia). Doar unul dintre ei a apărut în fața instanței. Ceilalți trei au fost judecați în lipsă.

Pe 9 iulie, cercetașii din Ternat au găsit un român în tufișurile adiacente sediului lor din Steenvoordestraat. "Sunt aici pentru o petrecere și prietenii mei m-au părăsit pentru o glumă", a bâlbâit acesta. "Dar se vor întoarce aici în curând". A fost chemată poliția și, puțin mai târziu, a sosit și o mașină cu trei români în ea.

Belgia. Hoți români, dați de gol de o echipă de cercetași

 

Polițiștilor li s-a părut ciudat totul și au verificat vehiculul și pe ocupanții acestuia. Au găsit un burghiu în mașină, dar, cum acesta nu putea fi legat de un furt, cei patru au fost lăsați să plece. "Abia mai târziu a sosit o sesizare privind un furt puțin mai departe, pe un șantier de construcții din aceeași zonă", a precizat procuratura.

Imaginile de pe camerele de supraveghere au arătat că patru persoane au escaladat gardul de acolo și au fugit cu echipamente de construcție - inclusiv un... burghiu. Pe baza detaliilor constatate de ofițeri, a fost lansată o anchetă telefonică. Aceasta le-a permis anchetatorilor să îi lege pe români de alte șase furturi.

 „Sunt aici pentru o petrecere și prietenii mei m-au abandonat în glumă“

 

Doar unul dintre cei patru români a putut fi arestat ulterior. Ceilalți trei au fost judecați în contumacie. Procurorul a cerut trei ani de închisoare împotriva bărbatului care a fost prezent la audiere și care a fost implicat în aproape toate furturile. Cu toate acestea, el însuși a negat orice implicare. "A fost doar o glumă. Nu am furat niciodată nimic", a declarat el.

Ceilalți trei riscă pedepse de 15, 24 și respectiv 30 de luni de închisoare împotriva lor. Verdictul final va fi dictat pe 3 aprilie.

Vezi mai departe

Belgia. Locuitorii unui bloc din Gent, exasperați de românii care stau nelegal: "Scuipă când îi rugăm să fie mai liniștiți și ne apucă de gât“

 

Locuitorii unui bloc de locuințe din cartierul de locuințe sociale Nieuw Gent, Belgia, sunt deranjați de când ocupanții ilegali s-au mutat în zeci de apartamente goale de acolo. "Scuipă atunci când îi rugăm să fie mai liniștiți și ne apucă de gât dacă îndrăznim să spunem ceva despre gunoaiele pe care le lasă în urmă cu nerușinare", spune unul dintre rezidenți. Cei mai mulți dintre ocupanții ilegali par să fie din România.

"Prefer să nu mă mai uit afară, pentru că mi se face greață". Locuitoarea Ilyesse (20 de ani) rezumă bine situația. Este o priveliște tristă la intrarea într-unul dintre blocurile de apartamente din cartierul de locuințe sociale Nieuw Gent. Ceea ce ar trebui să fie în mod normal o peluză este acum presărat cu gunoaie. Saltele, mâncare stricată, scutece folosite, haine, pantofi, canapele vechi, arată ca o groapă de gunoi. Pescărușii și ciorile, între timp, și-au găsit deja drumul acolo și este, de asemenea, un festin pentru șobolani. "Câteodată îi vedem târându-se printre gunoaie, așa. Este de-a dreptul dezgustător", a spus un alt locatar.

Citește continuarea poveștii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel