Băsescu, despre reacția României în criza din Republica Moldova: „Trebuia să fie prima care să recunoască Guvernul Maia Sandu”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Traian Basescu in Parlament
Traian Basescu in Parlament

Traian Băsescu consideră că Guvernul condus de Maia Sandu are legitimtate datorită votului oamenilor, iar organizaţiile internaţionale ar trebui să clarifice deciziile CCM. Europarlamentarul PMP a afirmat că România ar fi trebuit să fie prima ţară care să recunoască Executivul, informează Mediafax.

„În astfel de situaţii, politicul trebuie să aibă forţa să ia decizii, urmând ca organisme internaţionale să clarifice deciziile Curţii Constituţionale. Deci, soluţia corectă este ca internaţional să fie recunoscut Guvernul Maia Sandu care este un guvern care a rezultat din alegeri”, a declarat europarlamentarul PMP.

Citește și  Iohannis, anunț de ULTIMĂ ORĂ. Cum s-a implicat România în criza din Republica Moldova

Fostul preşedinte a adăugat că socialiştii şi alianţa ACUM, condusă de Maia Sandu şi Andrei Năstase, au dreptul să guverneze datorită scorului la alegeri şi atât timp cât au convenit asupra unui program de guvernare.

„Vă pot spune că teoria cu să se negocieze între partide este cea mai mare capcană sau să se agreeze alegeri anticipate în septembrie. Este o altă capcană. Aici există un singur mare adevăr. Cele două formaţiuni, socialiştii şi alianţa ACUM, deţin 60% din voturile electoratului şi au dreptul să guverneze atâta timp cât au convenit pe un program de guvernare care a şi fost adoptat de Parlament odată cu validarea Guvernului”, a mai declarat Traian Băsescu.

Eurodeputatul PMP spune că România ar fi trebuit să fie prima ţară care să recunoască Guvernul Maia Sandu, dar nici acum nu este prea târziu.

Citește și Republica Moldova: Partidul Democrat se retrage de la guvernare. Toți miniștrii DEMISIONEAZĂ

„Din punctul meu de vedere, România trebuia să fie prima ţară care trebuia să recunoască Guvernul Maia Sandu. Nu e târziu nici azi. Trebuie să recunoaştem Guvernul de la Chişinău ca un guvern legal”, a declarat fostul preşedinte al României.

Partidul Democrat din Republica Moldova, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc, a decis astăzi să cedeze puterea Guvernului învestit de majoritatea ACUM - PSRM și condus de Maia Sandu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel