EXCLUSIV  Badantele cutremură diaspora. Știrea care trebuie să ajungă în Parlamentul din Italia

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Despre badantele românce care lucrează în Italia s-au scris o mulțime de știri. Nimic mai mult. Dramele lor rămân pe site-uri și în ziare, obțin mii de share-uri, dar degeaba, vocea lor nu se aude până în Parlamentul din Italia.

În urmă cu două luni, am vorbit cu inițiatoarele unei petiții care avea ca scop salvarea româncelor din sclavie. Știu, pare un cuvânt greu, dar atâta timp cât drepturile lor nu sunt respecate, despre ce poate fi vorba? De tratament uman? Nu. Problema este că deși a trecut atâta timp și articolele au fost distribuite de foarte mulți oameni, numărul celor care au semnat petiția este foarte mic, adică a înțepenit la aproape 6000. Numărul este prea mic pentru a putea schimba ceva în legislație.

Badantele care au semnat vor ca politicienii din Italia să intervină imediat pentru ca drepturile lor să fie luate în considerare. Româncele își fac treaba cât de bine pot, dar nu sunt respectate așa cum ar trebui. Drepturile le sunt călcate în picioare. Practic, cele mai multe lucrătoare din acest domeniu sunt exploatate. S-a ajuns mult prea departe și, dacă în România politicienii le-au dat uitării demult... haideți să le ajutăm ca măcar autoritățile din Italia să-și aplece atenția către ele. Și imaginați-vă cât de mult bine puteți face imediat după ce citiți acest articol. Nu trebuie decât să semnați petiția pe care o găsiți la finalul articolului.

Arătați că vă pasă. Arătați Parlamentului italian câte femei lucrează fără drepturi, arătați de câte femei se profită. A venit timpul să reacționăm și să nu mai acceptăm să fim umiliți în diaspora, indiferent de domeniul în care lucrăm. Nu trebuie să fiți badante pentru a semna petiția! Oricine poate să-și arate susținerea indiferent că se află în diaspora sau în România. Și dacă politicienii noștri nu deschid granițele pentru badante și alți români plecați de ani buni, haideți să le facem viața ușoară fraților noștri acolo unde au ales să-și ducă amarul.

Dacă și dumneavoastră vreți să le ajutați pe românce, vă invităm să semnați petiția. Împreună suntem mai puternici! Petiția se numește "Badanti e collaboratori domestici - Diamo voce per diritti umani ai lavoratori" și poate fi semnată AICI.

Vezi și: Reacție explozivă după editorialul pe care l-am publicat mai sus: https://www.stiridiaspora.ro/tarhon-lacramioara-badanta-reac-ie-exploziva-mai-termina-i-o-cine-le-a-imputernicit_2306.html

 

 

Suntem aici pentru a vă asculta. Dacă și dumneavoastră ați suferit vreun abuz, vă rugăm să ne lăsați un mesaj pe Facebook pentru a vă putea contacta.

Vezi și: Cum sunt „păcălite" badantele de sistemul din Italia. Chichiță legală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel