Avocado, fructul care face minuni! Nu ai nevoie decât de un avocado pe zi și vei vedea imediat rezultatele

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
De ce să consumi avocado: iată ce beneficii importante are în sănătatea ta
De ce să consumi avocado: iată ce beneficii importante are în sănătatea ta

Studiile au arătat că avocado te poate ajuta să slăbești prin faptul că te menține sătul mai mult timp, dar beneficiul pierderii în greutate merge mult dincolo de sațietate, potrivit cercetărilor.

Ai putea chiar să consideri avocado ca fiind un aperitiv "keto al naturii", deoarece studiile arată că ajută organismul tău să ardă grăsimile ca și combustibil. Dacă mănânci puțin avocado la prânz te va împiedica să te simți flămând timp de cinci ore după aceea, potrivit unui nutriționist care a cercetat beneficiile acestui fruct unic.

 

Ce beneficii are avocado pentru sănătatea ta


Avocado conține nutrienți și compuși bioactivi care pot contribui la reducerea riscului de a deveni supraponderal sau obez. Conform nutriționiștilor, consumul obișnuit de avocado poate reduce creșterea în greutate la adulți.

 

1. Avocado ajută la stimularea sistemului imunitar

 

Avocado este bogat în nutrienți și antioxidanți care ajută la menținerea sănătății organelor vitale și la întărirea sistemului imunitar. Avocado este o sursă excelentă de vitamina E. Un studiu a arătat că vitamina E poate ajuta la îmbunătățirea răspunsului imunitar în timpul îmbătrânirii și a sugerat că poate reduce daunele oxidative care pot contribui la apariția cancerului. Studiul a spus că vitamina E poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor de astm, precum și la recuperarea organismului după o sesiune de exerciții fizice dure.

 

2. Avocado conține mai mult potasiu decât bananele, așa că adaugă-le în smoothie-urile tale

 

Întotdeauna ni s-a spus să "mâncăm banane pentru potasiu", mai ales înainte sau după un antrenament. Dar veți avea mai mult noroc dacă veți mânca avocado pentru potasiu, deoarece un avocado are ]n medie 708 miligrame de potasiu sau 14% din doza zilnică recomandată, potrivit Healthline. Consumul de alimente bogate în potasiu ajută la susținerea unor niveluri sănătoase ale tensiunii arteriale și a retenției de apă care protejează împotriva accidentului vascular cerebral. Înainte de a merge la sală, scoateți interiorul unui avocado și mâncați-l pentru a vă întări antrenamentul.

 

3. Avocado este bogat în fibre, care favorizează pierderea în greutate și sănătatea metabolică

 

Alimentele bogate în fibre ajută la reducerea poftei de mâncare, scad riscul de hipertensiune arterială și servesc la scăderea nivelului de colesterol. Avocado îți înviorează metabolismul și sunt keto-friendly, chiar dacă sunt bogate în carbohidrați. Un avocado are 7 grame de fibre dietetice, astfel că, mâncând un avocado de dimensiuni medii, consumați 27 la sută din cantitatea zilnică recomandată de fibre (25 de grame pentru femei 38 de grame pentru bărbați). De asemenea, are 12 grame de carbohidrați (care se reduc la 2 grame) și 21 de grame de grăsimi sănătoase. Încercați să adăugați un avocado în salate, ca înlocuitor al smântânii și, bineînțeles, bucurați-vă de un bol de guacamole.

 

4. Avocado conține 20 de vitamine și minerale diferite, mai mult decât un supliment zilnic

 

Data viitoare când medicul tău îți sugerează să iei mai multe vitamine, spune-i că vei "mânca mai mult avocado". Avocado este vedeta în materie de nutrienți și vitamine a raionului de legume. Într-un avocado de mărime medie, care are aproximativ 100 de grame, se găsesc 20 de vitamine și minerale diferite. Iată care sunt cele mai importante.

Vitamina K: 26% din valoarea zilnică (VZ)

Vitamina B9, cunoscută și sub numele de acid folic 20% din VZ

Vitamina C: 17% din VZ

Vitamina B5: 14% din VZ

Vitamina B6: 13% din VZ

Vitamina E: 10% din VZ

Potasiu: 14% din VZ

 

5. Avocado ajută la scăderea colesterolului

 

Într-un nou studiu realizat de Penn State University, cercetătorii au explicat că avocado are un beneficiu suplimentar care ajută la scăderea colesterolului, care este uneori numit "colesterolul rău". Deoarece avocado este plin de "grăsimi bune", acestea pot ajuta organismul să absoarbă nutrienții fără a crește nivelul de colesterol rău din organism. Dacă te confrunți cu un nivel ridicat de colesterol, încorporează avocado în dieta ta.

 

6. Avocado vă poate ajuta să vă protejați ochii

 

Consumul de avocado vă poate ajuta la sănătatea ochilor, deoarece sunt plini de antioxidanți puternici, cum ar fi carotenoizii luteină și zeaxantină, care, "filtrează lungimile de undă albastre dăunătoare de mare energie ale luminii și ajută la protejarea și menținerea celulelor sănătoase din ochi", potrivit Asociației Americane de Optometrie. Acest lucru este deosebit de important atunci când vă petreceți toată ziua privind fix la ecranul calculatorului.

 

Rețetă ușoară și sănătoasă de avocado

 

Ingrediente:

- 1 avocado

- 5 frunze de coriandru

- coajă de lime

- piper cayenne

- sare și un pic de piper

- fasole neagră

- mango proaspăt tăiat în cuburi


În primul rând, zdrobiți 1 avocado într-un bol și adăugați 5 frunze de coriandru, coaja de lime, piper cayenne, sare și un pic de piper. Apoi, într-un castron separat, combinați fasolea neagră, mango proaspăt tăiat în cuburi și mai multă lămâie verde.

Întindeți piureul de avocado pe pâine prăjită, apoi adăugați salsa de mango deasupra și voila!

 

Salată sănătoasă de legume cu felii de avocado și humus


Ingrediente:

- Avocado

- Ridichi

- Verdețuri mixte

- Germeni

- Hummus

- Semințe de cânepă

- Ceapă

- Quinoa

Puneți verdeața mixtă într-un bol de salată. Luați ridichi tăiate felii, ceapă și avocado și puneți-le în bolul cu verdeață mixtă. Adăugați quinoa gătită, semințele de cânepă și humusul.

Amestecați și savurați!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel