O româncă a născut la bordul aeronavei. Avion care trebuia să ajungă la București, aterizare de urgență în Praga

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion de pasageri care zbura de la Birmingham (Regatul Unit) la Bucureşti a aterizat vineri dimineaţă pe aeroportul Vaclav Havel din Praga, din cauza naşterii unui bebeluş, care a avut loc în cele din urmă la bord, informează Radio Praga, conform EFE.

Un avion al companiei Wizz Air a fost nevoit să aterizeze de urgență la Praga, vineri seară, pentru că o femeie a intrat în travaliu la bord.

'La ora 01:14, aeroportul din Praga a fost informat că un zbor din Regatul Unit către România a fost deviat din cauza unei naşteri. Aproximativ 12 minute mai târziu s-a aflat că atât mama, cât şi nou-născutul se simţeau bine'', a explicat Michal Prochazka, de la serviciul medical al aeroportului. Paramedicii au dus mama și copilul la spitalul din Motol.

La scurt timp, avionul a aterizat la Praga, iar femeia şi nou-născutul au fost transferaţi la o clinică din capitala cehă, în timp ce zborul a continuat spre Bucureşti. Atât mama, cât și băiatul nou-născut sunt bine.

Avion care trebuia să ajungă la București, aterizare de urgență în Praga: Un bebeluș s-a grăbit să vină pe lume

 

Aeronava deviată a putut să își reia zborul la scurt timp după aterizare. Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului din Praga, Michal Procházka, zborul a plecat din Praga la ora locală trei fără un sfert dimineața.

''Mă bucur că mama şi copilul sunt bine şi le doresc multă sănătate'', a scris directorul aeroportului, Jiri Pos, pe contul său de Twitter, potrivit Agerpres.

„Când vrei să vezi lumea, de multe ori este " acum și aici". Dorința de a trăi este uriașă, iar faptul că se află la 10 km deasupra solului, acolo unde de cele mai multe ori astfel de lucruri se întâmplă în spatele zidurilor maternităților, nu l-a interesat prea mult pe eroul acestei povestiri. Pentru că la acea altitudine i-a anunțat pe mama sa și pe piloți că a sosit timpul pentru sosirea sa. Și astfel, un cadou de Crăciun ușor întârziat, "băiețelul" din această seară a pus în alertă echipajul ASCR, care, în timpul unei aterizări de urgență la Praga, în loc de aterizarea inițială la București, și-a îndeplinit planul și a reușit să livreze băiatul“, a povestit personalul medical care a intervenit la nașterea la înălțime.

Când vrei să vezi lumea, de multe ori este " acum și aici"

 

"Mai exact la ora locală 1:10 a.m., am întâmpinat pe aeroportul Václav Havel din Praga un pasager al acestui zbor, înalt de 47 cm și cu o greutate de 2744 g, care a vizitat în mod neașteptat Republica Cehă fără pașaport propriu și, în curând, și spitalul Motol, unde a fost transportat complet sănătos de către echipajul nostru și fără complicații vizibile", a declarat Petra Homolová de la Serviciul de salvare ASČR, o unitate medicală non-statală care asigură un serviciu medical permanent pe aeroport.

Potrivit lui Homolová, băiatul născut în timpul nopții la bordul avionului cântărește 2,75 kilograme. Mama este româncă, ambii se simțeau bine după aterizare și au fost îngrijiți de paramedici la Motola.

De asemenea, s-au implicat și ofițerii de poliție din cadrul departamentului de securitate aeroportuară al Direcției Serviciului de Poliție Externă. "Nu se întâmplă prea des să asistăm la nașteri în cadrul ministerului nostru, dar când va veni momentul, suntem pregătiți", au declarat aceștia pe Twitter.

2. -imagine fara descriere- (bebelus-avion.jpg)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel