Avertizări de inundații în Regatul Unit. Cele mai afectate zone

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Ploi torenţiale sunt prognozate în sudul Angliei pentru luni, la finalul unui weekend prelungit cu ocazia sărbătorii Paştelui, ce a fost marcat de o vreme ploioasă pe tot teritoriul ţării.

Deși nu au fost încă emise avertizări meteorologice specifice pentru ziua de luni, există 10 avertizări de inundații active, semnalând posibilitatea producerii de inundații, și 112 alerte de posibile inundații în întreaga Anglie.

Ultima avertizare de inundații, emisă în timpul nopții de către Agenția de Mediu, vizează râul Brue, situat în comitatul Somerset. Drumurile amenințate de inundații includ cele din localitățile Catsham, Cowbridge și West Lydford, precum și B3151 Glastonbury către Meare Road. Proprietățile din Dyehouse Lane, Glastonbury, se află în pericol de a fi inundate în cazul unui revărsare a apelor Glastonbury Millstream, iar inundații sunt așteptate și în localitatea Baltonsborough.

Chiar dacă precipitațiile s-au diminuat în zonă, nivelul râului Brue ar putea rămâne ridicat până luni după-amiază.

Citește și: După 14 ani în Londra, un român s-a întors la "coada vacii". Andrei: "Nu-mi e dor de bani. Am avut tot luxul de pe lume"

Ploile torențiale au afectat deja sudul Angliei și regiuni din Țara Galilor în cursul serii de duminică, iar Met Office a prognozat ploi abundente în sudul țării și în timpul zilei de luni.

Meteorologul Liam Eslick de la Met Office a avertizat că există un risc de inundații localizate în anumite regiuni și a recomandat călătorilor să verifice starea drumurilor și să țină cont de posibilele curse anulate ale autobuzelor și trenurilor, având în vedere că este un weekend prelungit și mulți oameni sunt în mișcare.

Royal Automobile Club (RAC) și compania de analiză a transporturilor Inrix au prognozat că 2,01 milioane de călătorii de agrement vor fi efectuate în ziua de luni, a doua zi de Paște, cu cele mai mari întârzieri cauzate de trafic estimate între orele 10:00 și 12:00.

În contrast, regiunile din nordul Angliei și Scoția se așteaptă să beneficieze de condiții mai însorite pe parcursul zilei, cu cantități mai reduse de ploaie, conform serviciului de meteorologie britanic, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel