Autocar românesc, blocat la vamă, în Germania: Român dus direct la închisoare, după ce nu și-a plătit datoriile

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

La sfârșitul săptămânii trecute, forțele Poliției Federale au arestat în total 15 persoane căutate în baza unor mandate de arestare. Trei dintre acestea au fost nevoite să ajungă în spatele gratiilor. Este și cazul unui român, închis pentru niște datorii mai vechi. Restul au fost lăsate să-și continue călătoria după ce și-au plătit amenzile respective.

Sâmbătă dimineața, ofițerii Poliției Federale au oprit un autocar înmatriculat în România la punctul de trecere a frontierei Walserberg. La verificarea datelor personale ale unui pasager în vârstă de 45 de ani, anchetatorii au descoperit că pe numele românului fusese emis un mandat de arestare.

Parchetul din Oldenburg îl căuta pe bărbat pentru patru capete de acuzare de fraudă. Românul nu-și putea plăti datoriile judiciare de aproape 2.400 de euro.

În plus, poliția federală a descoperit în bunurile sale niște pumni de alamă.

Român dus direct la închisoare în Germania, după ce nu și-a plătit datoriile

 

Ofițerii au confiscat obiectul interzis, l-au reclamat pe bărbatul de 45 de ani la poliție pentru încălcarea legii privind armele și l-au dus la o instituție corecțională.

Cu doar câteva zile mi devreme, joa trecută, la același punct de control Walserberg de pe autostrada A8, forțele operative din cadrul Inspectoratului Federal de Poliție Freilassing au confiscat un rucsac care conținea în total aproape trei kilograme de marijuana într-un autocar înmatriculat în România.

Bagajul a s-a dovedit a fi al unui unui pasager sârb care era, de asemenea, înarmat cu un cuțit. În timp ce verificau pasagerii unui autocar românesc de cursă lungă la punctul de control de frontieră de la Walserberg, ofițerii l-au observat pe sârbul de 28 de ani, care, după cum s-a dovedit, era căutat de mai multe parchete.

Autocar românesc, blocat la vamă, în Germania

 

Pentru a stabili datele personale ale acestuia, ofițerii de poliție federală i-au cerut bărbatului să coboare din autocar. Acesta a luat cu el un bagaj și a susținut că bagajul său era complet. Cu toate acestea, atunci când ofițerii au verificat, alți pasageri au declarat în unanimitate că un rucsac depus în spatele scaunului bărbatului aparținea tot bărbatului de 28 de ani.

Cu toate acestea, în curând a devenit clar de ce pasagerul ar fi dorit să-și lase rucsacul în autobuz. Într-o pungă de plastic erau învelite 16 pachete de marijuana învelite în folie de plastic. Greutatea totală: 2,8 kilograme. Valoarea de stradă a drogurilor este de aproximativ 28.000 de euro.

Un pasager avea în rucsac droguri de aproape 30.000 de euro

 

În timpul percheziției bărbatului, poliția a găsit și un cuțit cu o singură mână, pe care bărbatul de 28 de ani îl purta în buzunarul pantalonilor. În plus, în bagajul său a fost găsit un permis de conducere total falsificat.

Presupusul curier de droguri a fost arestat temporar sub suspiciunea de import de stupefiante într-o cantitate deloc neglijabilă, având asupra sa un obiect periculos și de procurare de documente oficiale de identitate false. Biroul de Investigații Vamale din München este responsabil de anchetă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel