Austria. Viena oferă a treia doză de vaccin tuturor persoanelor de peste 12 ani

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Toate persoanele de peste 12 ani din Viena, capitala Austriei, vor putea opta pentru a treia doză de vaccin anti-COVID-19, începând de marţi 2 noiembrie, cu condiţia să fi trecut o perioadă de şase luni de la doza de rapel, relatează EFE.

"Ştim că efectul vaccinului slăbeşte şi că prin urmare este necesară o a treia doză", a declarat presei primarul Vienei, social-democratul Michael Ludwig, la anunţarea acestei măsuri care se va aplica deocamdată doar în capitala Austriei.

Până acum, administrarea dozei booster era limitată doar la persoanele cele mai vulnerabile, personalul medical sau pentru cei care primiseră vaccinul într-o singură doză de la Johnson & Johnson.

În faţa creşterii îngrijorătoare a contagierilor zilnice în Austria, primarul Ludwig i-a îndemnat pe vienezi să se vaccineze din nou după şase luni, considerând că este singurul mod de a depăşi "în siguranţă" pandemia.

Austria a raportat duminică 5.684 de cazuri noi de infectare

 

Austria a raportat duminică 5.684 de cazuri noi de infectare în precedentele 24 de ore, după ce în urmă cu o săptămână numărul lor era de 3.624. Incidenţa pe şapte zile a ajuns la 362,4 de cazuri noi la 100.000 de locuitori.

În faţa acestei situaţii, guvernul austriac a început să aplice măsuri pentru a încerca să controleze creşterea numărului de contagieri. De luni se solicită certificatul verde - vaccinare anti-COVID-19, trecere prin boală sau test negativ recent - în toate birourile în care lucrează mai mult de un angajat.

În multe locuri devine obligatorie purtarea unei măşti de protecţie de tip FFP2, precum în centre comerciale şi în pieţele închise. Scopul este de a preveni suprasolicitarea spitalelor, unde numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus a crescut semnificativ.

În regiunea Stiria, cum se aplică deja la Viena din septembrie, se va cere de luna viitoare dovada vaccinării anti-COVID-19, sau trecerea prin boală, pentru a avea acces în localurile de agrement, sau pentru a participa la evenimente cu peste 500 de persoane.

Focar de Covid pe un vas de croazieră, declanșat de doi români

 

Focar de coronavirus pe vasul de croazieră german „Amadeus”. Vacanța pentru 139 de pasageri s-a încheiat brusc după ce 85 de persoane au fost testate pozitiv cu virusul Covid-19. 

Potrivit presei din Germania, vasul de croazieră a pornit din România și urma să meargă în Passau cu 139 de turiști la bord. Însă, ieri, toți cei 139 de pasageri au fost trimiși înapoi la Leipzig cu autocarele pentru a sta în carantină.

Potrivit rapoartelor presei, se spune că testele au fost efectuate la punctul de andocare din cartierul Nussdorf din Viena. Anterior, pasagerii și membrii echipajului s-au plâns de simptome. Rezultatul: 85 din totalul de 139 de pasageri au fost testați pozitiv pentru coronavirus. 

Toți turiștii s-au întors la Leipzig în patru autocare joi seară: două autobuze pentru cei care au fost testați pozitiv, un autobuz pentru cei care au fost testați negativ și un autobuz special pentru cei care au fost testați negativ. Rudele au ieșit pozitiv.

Doi români, pozitivi încă de la plecare

 

Nava a pornit din România și trebuia să meargă la Passau. Se pare că primele teste au fost efectuate la punctul de plecare, iar doi români nevaccinați au fost printre primii testați pozitiv și se află deja carantină. Potrivit presei din Germania, de la ei ar fi pornit focarul de pe vas.

Conform stării actuale, toate persoanele care au fost testate pozitive au simptome ușoare ale bolii.

Înapoi la Leipzig, cei mai mulți dintre repatriați sunt preluați de rudele vaccinate, toți ceilalți sunt conduși acasă de compania de autobuze pentru a fi puși imediat în carantină, a continuat purtătorul de cuvânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel