Austria taie alocațiile românilor. Mesaj dur: Sunt români care sunt de acord

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Austriei Sebastian Kurz împreună cu Ministrul Familiei Austriac Juliane Bogner-Strauß, au hotărât, ca începând cu 2019 Alocația pentru copii ce trăiesc in afara Austriei cu părinții rezidenți in aceasta tara, se va adapta la nivelul de trai din tara unde trăiesc. Asociația AEBS își arată public nemulțumirea că există români din Diaspora care susțin inițiativa Autriei. 

Iată mesajul oraganizației AEBS: 

"De ex. Copii ce trăiesc in Belgia vor primi mai mulți bani decât în prezent. Copiii din in Ungaria vor primi intre 90 - 100 EUR iar cei din Romania intre 80-90 EUR lunar. Momentan suma e de 172.50 EUR

Aceasta inițiativa făcută din partea Cancelarului Austriac Sebastian Kurz încalcă legile Europene si a drepturilor Copiilor si ii discriminează. Pe lângă ca acești copii au părinții departe de casa, acuma trebuie sa se simtă altfel, decât cei din statul unde părinții lor lucrează. Acești romani plecați peste granițe (datorita greutăților si nu din plăcere) plătesc aceleași contribuții la stat, ca si orice cetățean austriac, deci automat este beneficiarul acelorași drepturi ca austriacul. Din păcate, majoritatea familiilor nu accepta varianta ca mama care își creste copilul singura, sa o însoțească si de acea e nevoita sa-si lase copilul in Romania in grija Bunicilor. Este dureros atât pentru mama, cat si pentru copil.  Statul german a încercat si el aceasta micșorare, dar comisia europeana a declarat-o ilegala si tocmai acest precedent, ne-a dat convingerea ca încercarea noastră poate nu este inutila.

Noi din Organizația AEBS.org prin fondatorii Erich Mocanu si Sanda Mocanu împreuna cu membrul organizației si Avocatul pe drept internațional Lucian Niculescu, am inițiat o petiție contra acestui proiect de lege si chiar si prima scrisoare de intenție a fost trimisa către Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude JUNCKER pe data de 09.Mai 2018.

Susținere masivă în Austria 

In acest proiect #NOindexierung ni s-au alăturat mai multe grupuri de îngrijitoare de pe paginile de socializare, agenții de intermediere, transportatori dar si familii austriece, iar la momentul actual, petiția are peste 2500 de semnături.

Paralel cu aceasta petiție, proiectul #NOindexierung are si o greva japoneza, îngrijitoarele confecționându-si banderole albe pe care este menționat proiectul #NOindexierung.

Din păcate ca si pe orice subiect, exista tabere pro dar si contra. Cei contra spre surprinderea noastră, sunt tot romanii, cei stabiliți peste granițele tari, care doresc tăierea alocaților pentru copii din Romania.

Ne-am bucura, sa ne vizitați pagina de Facebook a proiectului unde puteți găsi atât poze cat si povesti triste ale acestor îngrijitori. https://www.facebook.com/NOindexierung/

Toate datele începând cu prima zi a petiției cat si linkurile cu presa ce ne-a susținut proiectul se găsesc aici: http://ro.aebs.org/petitia-contra-austriei/

Ne-am bucura, daca v-ați alătura cauzei noastre, cauza copiilor nedreptățiți," se arată în mesajul organizației.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel