Austria TAIE alocațiile pentru COPIII români. Decizie de ultimă oră

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Consiliul Național al Austriei (Nationalrat) a decis în această seară să taie alocațiile minorilor până la cuantumul sumelor din țărille de proveniență. Afectați vor fi și zeci de mii de copii români. 

Nationalrat a decis în aceasta seară, cu voturile ÖVP și FPÖ indexarea alocațiilor plătite de statul austriac. După implementarea legii, alocațiile vor fi ajustate la nivelul din țara în care locuiesc copiii persoanelor angajate în Austria.

Alături de organizatia AEBS.org, care luptă pentru drepturile românilor din Austria și Germania, eurodeputații din partidele de opoziție SPO, Verzii si NEOS, au trimis de asemenea o scrisoare de protest cancelarului Sebastian Kurz(ÖVP) dar si vicecancelarului Heinz-Christian Strache (FPÖ), ce critica clar indexarea alocatiilor pentru copiii din afara Austriei.

"Hotărârea pronunțată astazi de Consiliul Național Austriac se va încheia la Curtea Europeană de Justiție, deoarece indexarea prestațiilor familiale în funcție de locul de reședință în UE este ilegală. Comisarul european responsabil Thyssen a declarat acest lucru de mai multe ori în privința planurilor Austriei ", se arată în document. 

Pentru deputații europeni Angelika Mlinar (NEOS), Evelyn Regner (OSP) și Monika Vana (verde) votul de astăzi pentru indexarea alocațiilor este "o oră neagră pentru Republica Austria". Un pilon central al pieței interne, libera circulație a persoanelor, ar fi „în mod deliberat subminate - în ciuda faptului că aceasta este o încălcare a dreptului UE, care a fost deja reclamat de către Comisia Europeană." Decizia este o "măsură anti-europeană și naționalistă" a guvernului federal turchiz-albastru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel