Austria. Româncă înjunghiată de un irakian în locuința sa: Bărbatul a lovit apoi doi polițiști cu mașina și le-a furat o armă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Luni dimineață, polițiștii dn Linz au primit apelul unei românce de 42 de ani, care anunța că soțul ei, de origine irakiană, a înjunghiat-o în locuință, apoi a fugit. Câteva ore mai târziu, în jurul prânzului, el a atacat o patrulă de poliție pe stradă, a agresat doi polițiști și chiar a furat o pușcă, pe care a folosit-o să amenințe alți oameni ai legii.

Furia irakianului s-a dezlănțuit luni dimineață, cu puțin înainte de ora șapte dimineața, în Linz, Kleinmünchen. În jurul orei 6.40, poliția a primit un apel de urgență. La celălalt capăt al firului, o româncă de 42 de ani, anunța că este grav rănită cu două lovituri de cuțit, una în spate și una în abdomen. Soțul ei a înjunghiat-o în apartamentul ei. Ulterior, acesta a fugit cu o dubă albă, potrivit victimei, care a trebuit să fie operată la spital.

După apelul femeii, încă de la ora 7, au fost stabilite puncte de alertă cu polițiști puternic înarmați. În total, 170 de ofițeri l-au căutat pe irakian - care în prezent locuiește legal în Austria. Cu toate acestea, s-a dovedit ulterior că el nu călătorea în dubă, ci într-un VW Passat negru împrumutat. "Victima nu știa că mașina bărbatului se afla în garaj", au declarat forțe de ordine pentru Kurier.

Austria. Româncă înjunghiată de un irakian în locuința sa

 

Puțin mai târziu, înainte de ora prânzului, imaginile de pe o cameră de supraveghere a traficului arată un bărbat, care aleargă pe stradă cu o pușcă de asalt, agitând arma. Apoi se apropie de un VW Arteon cu pușca de asalt în mână și îi cere șoferului să coboare din mașină.  Vrea să iasă din mașină, uită să tragă frâna de mână, se urcă din nou în mașină și apoi se îndepărtează de vehicul.  Bărbatul puternic înarmat urcă în mașină, apoi filmarea se încheie.

Imediat după aceea, se termină și dezlănțuirea irakianului. Bărbatul de 41 de ani este arestat chiar în fața Kremstalerhof. Anterior, acesta a tras un foc de armă, iar proiectilul a rămas în clădire.

Comandantul poliției din Linz, Andreas Pilsl, a explicat  ce s-a întâmplat în timpul evadării irakianului: „Un atelier mecanic din sudul orașului Linz a fost și prima oprire a bărbatului, dar mașina sa nu era pregătită, așa că a condus până la locul de muncă al soției sale, unde a amenințat cu două cuțite un coleg de serviciu al acesteia.

Apoi, bărbatul de 41 de ani s-a întors spre centrul orașului, unde a "secerat" doi tineri polițiști (o polițistă de 21 de ani și un polițist de 26 de ani) care se aflau la unul dintre punctele de percheziție.  În loc să îi ajute, bărbatul de 41 de ani ar fi pus mâna pe arma lungă a polițistului grav rănit.

Colega sa, care era și ea grav rănită, a încercat să-l oprească cu un foc de armă, dar acesta era deja mort. Cu pistolul, suspectul a amenințat alți proprietari de vehicule și astfel a deturnat un VW Arteon, cu care a provocat un alt accident în apropiere de Kremstalerhof. Când a tras apoi un foc de armă acolo, a fost clar pentru colegi că trebuiau să acționeze rapid. Polițiștii au tras cinci-șase focuri de armă. În cele din urmă a lăsat arma jos și a ridicat mâinile", descrie Pilsl arestarea bărbatului.

Irakianul a lovit apoi doi polițiști cu mașina și le-a furat o armă

 

Într-o primă declarație, bărbatul de 41 de ani ar fi negat orice vinovăție. Cu toate acestea, el nu este o tabula rasa, ci mai degrabă are un cazier judiciar, la acea vreme în legătură cu fosta sa soție, a precizat Breiteneder. Dar au existat acuzații și în actuala sa căsnicie. I s-a interzis să poarte arme și în prezent există un ordin temporar care este încă în vigoare.

Potrivit acestuia, el nu mai locuia cu soția sa, ci într-un club social. Bereitender nu a putut nici confirma, nici infirma informațiile potrivit cărora o fetiță de 11 ani, fiica româncei de 42 de ani, se afla în apartament în timpul atacului de luni dimineață.

"Este logic că motivul a fost gelozia", conchide Ulrike Breiteneder, de la procuratura din Linz.

Bărbatul este acum cercetat pentru mai multe tentative de crimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel