Austria lovește din nou. Mesaj halucinant despre Kiev. Ucrainenii îi invită la Dnipro

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Românii, reacție acidă la o ofertă turistică pentru Austria: „Nici moca nu mai merg acolo”. Comentariile au fost oprite
Românii, reacție acidă la o ofertă turistică pentru Austria: „Nici moca nu mai merg acolo”. Comentariile au fost oprite

Ucraina taxează declarația ministrului de Externe al Austriei, care a spus că nu se poate merge mai departe cu anularea vizelor pentru toți rușii. 

Ministrul austriac de externe, Alexander Schallenberg, a fost invitat să viziteze oraşul ucrainean Dnipro, după ce ruşii au atacat cu rachete o clădire cu nouă etaje şi a ucis 44 de persoane - a anunţat, marţi, Oleh Nikolenko, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev.

Potrivit acestuia, diplomaţia ucraineană a răspuns, astfel, apelurilor diplomatului austriac "de a nu se merge prea departe" în relaţiile cu autorităţile de la Kremlin

 "Apreciem cooperarea cu Austria, suntem recunoscători pentru sprijinul oferit prin ONU şi UE, iar pentru a dezvolta un dialog în acest sens, aşteptăm vizita ministrului austriac în Ucraina. În special, îl invităm pe şeful diplomaţiei austriece să viziteze Dnipro" - a afirmat Nikolenko.

Potrivit reprezentantului MAE ucrainean, la Dnipro, diplomatul austriac va avea ocazia să-şi repete declaraţiile în faţa familiilor a 44 de persoane care au murit în urma atacului cu rachete ruseşti asupra unui bloc de apartamente sau a celor care încă nu ştiu nimic despre cei dragi rămas sub dărâmături.

"Apelurile la continuarea dialogului cu Rusia şi la respectarea istoriei şi culturii acesteia întăresc sentimentul de impunitate al Kremlinului şi sunt percepute doar ca o invitaţie de a continua genocidul împotriva ucrainenilor" - a adăugat purtătorul de cuvânt al MAE de la Kiev.

De la ce a pornit totul

 

RBC aminteşte că, pe 16 ianuarie, ministrul austriac de externe, Alexander Schallenberg, a declarat că "nu trebuie să mergem prea departe, cu ar fi impunerea unei interdicţii de viză pentru 144 de milioane de ruşi". În opinia şefului diplomaţiei austriece, nu există nicio îndoială în privinţa sprijinului deplin pentru Ucraina în lupta sa pentru suveranitate şi integritate teritorială, dar arhitectura europeană de securitate, într-un fel sau altul, în viitor, va trebui să includă Rusia ca membru permanent în Consiliului de Securitate al ONU şi ca stat nuclear.

"Războiul agresiv şi brutal pe care l-a declanşat Rusia este o nebunie. Dar, în acelaşi timp, trebuie să ne gândim la ziua de după, la săptămâna de după şi la luna de după" - a adăugat Schallenberg, citat de RBC și Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel