Austria. Doi români, grav răniți după ce au intrat cu microbuzul într-un camion, condus de un alt conațional

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În această dimineață, doi români au fost răniți într-un accident pe A10, în apropiere de Anif, în direcția Salzburg. Șoferul a fost rănit grav, iar colegul său a suferit răni mai ușoare. Românul aflat la volanul camionului a scăpat teafăr.

O gravă coliziune a avut loc marți dimineață pe autostrada Tauern (A10) în zona municipală Anif (Flachgau), între podul Urstein și ieșirea Salzburg-Süd. Doi răniți au rezultat în urma coliziuniu dintre un camion și un microbuz. Autostrada Tauern (A10) a fost închisă în direcția Salzburg, între ieșirile Puch-Urstein și Salzburg-Süd.

Potrivit raportului poliției, accidentul a avut loc marți, la ora 06.42, pe autostrada Tauern, în dreptul comunei Anif (în direcția de mers spre Salzburg).

Austria. Doi români, grav răniți după ce au intrat cu microbuzul într-un camion, condus de un alt conațional

 

Din motive necunoscute, un șofer în vârstă de 37 de ani a intrat cu mașina de serviciu într-un camion înmatriculat în Slovenia, care se afla în fața sa, a anunțat poliția. În urma accidentului, românul aflat la volan, în vârstă de 37 de ani, și colegul său român de 34 de ani, au fost răniți în proporții nedeterminate.

Șoferul a fost transportat de urgență cu un elicopter la Spitalul Universitar din Salzburg, iar celălalt român - cu o ambulanță. Șoferul român al camionului, în vârstă de 42 de ani, nu a fost rănit.

Tronsonul de drum în cauză a trebuit să fie complet închis pe durata lucrărilor de curățare, iar între timp au avut loc întârzieri în trafic. Duba puternic avariată a fost tractată. Lucrările de curățare au fost efectuate de Asfinag și de brigăzile de pompieri voluntari Grödig și Niederalm. Testele de alcoolemie au fost negative, mai anunță poliția austriacă.

 

Pentru că nu au vrut să facă bani din cocaină, ci din făină alimentară, trei bărbați, între care și un român de 40 de ani, s-au prezentat marți în fața judecătorului de la Tribunalul Regional pentru Afaceri Penale din Viena.

Austria. Un român vindea făină în loc de cocaină: Ghinionul său - a dat chiar peste un polițist sub acoperire

 

Bărbații au dat peste un investigator sub acoperire, în timp ce făceau „afaceri“. în Viena.

Acuzații sunt trei bărbați (reprezentați de avocatul Niki Rast): un albanez de 34 de ani, un polonez de 40 de ani și un român de 40. Albanezul și polonezul trăiau destul de prost în Austria. Amândoi erau șomeri și nu aveau un acoperiș deasupra capului. Pentru a-și îndrepta puțin situația financiară, este posibil să fi venit cu un plan neobișnuit.

Potrivit plângerii penale, au decis să câștige bani din... făină - vânzând-o ca pe un drog care creează dependență. Doar că în cursul activității lor, au dat chiar peste un investigator sub acoperire.

Pe 10 august, aceștia i-ar fi oferit un kilogram de "cocaină" pentru suma de 38.000 de euro. În schimb, i s-a dat făină. Dar nici măcar greutatea nu era cea potrivită. Se presupune că pachetul avea doar 600 de grame. Cei doi bărbați au fost acuzați de tentativă de fraudă gravă. Aceștia se află în prezent în arest.

Potrivit plângerii penale, polonezul a fost găsit în posesia unor stupefiante reale - dar numai 1,3 grame. Prin urmare, acesta este acuzat și de infracțiunea de deținere ilicită de stupefiante. Cel de-al treilea membru al grupului, românul de 40 de ani, ar fi dat 1 gram de cocaină unui investigator sub acoperire. El este, de asemenea, acuzat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel