Austria. Decret guvernamental de Paște: Dacă vă chemați familia la masă, vine și Poliția

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministerul Sănătății din Austria a emis un decret special pentru  preveni eventualele situații care s-ar pute întâmpla de Paștele Catolic, duminică, 12 aprilie.

Guvernul austriac a aprobat un decret special, aplicabil în perioada sărbătorilor pascale, privind întrunirile de familie cu ocazia Paștelui catolic, în perioada restricțiilor cauzate de criza Coronavirus. Astfel, întâlnirile cu mai mult de cinci persoane, care nu locuiesc în aceeași casă, apartament sau gospodărie sunt interzise.

Guvernul federal a recomandat recent ca sărbătorile la scară largă de familie să fie evitate anul acesta din cauza amenințării cu virusul corona. Primele restricții au fost impuse la jumătatea lunii martie, informează orf.at

Conform unui decret publicat sâmbătă, sunt interzise întâlnirile într-un spațiu închis care implică mai mult de cinci persoane care nu locuiesc în aceeași gospodărie. Ministerul Sănătății a specificat în această seară, că ar putea fi primite alte cinci persoane care nu sunt înregistrate la aceeași adresă.

Acest lucru înseamnă, de exemplu, că dacă există deja patru persoane care trăiesc în aceeași gospodărie, alte cinci persoane sunt în continuare permise pentru a veni în vizită", a declarat biroul de presă al Ministerului Sănătății, potrivit agenției de știri austriece APA.

”Dacă cineva susține că a văzut mai mult de cinci persoane intrând într-o casă sau într-un apartament, poliția vine și ea la ușă”, se teme avocatul constituțional Bernd-Christian Funk, citat de presa austriacă. Un apel telefonic la poliție este suficient, ”iar dreptul de bază la respectarea vieții private și de familie este deja anulat”, a completat el.

 Limitele strânse se aplică și nunților și înmormântărilor: Cel mult zece persoane pot participa la înmormântări, însemnând doar „familia cea mai apropiată” iar nunțile se fac doar cu 5 oameni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel