Austria, decizie de ultimă oră: Testele pentru Coronavirus rămân gratuite până în primăvară

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Testarea COVID-19 se va face și în farmacii
Testarea COVID-19 se va face și în farmacii

Testele Corona vor rămâne gratuite până la sfârșitul lunii martie. Acest lucru a fost confirmat de Ministerul Sănătății luni dimineață, la solicitarea APA.  

O decizie de finanțare corespunzătoare este planificată pentru marți în cadrul Comisiei pentru sănătate. Autotestele gratuite din farmacii, pe de altă parte, vor expira la sfârșitul lunii.

Într-o declarație scrisă a lui Wolfgang Mückstein (Verzi), ministerul s-a ocupat intensiv în ultimele săptămâni de problema testelor Corona gratuite în Austria, cu implicarea experților, și a ajuns la concluzia că, din punctul de vedere actual, acestea ar trebui să continue. Toate măsurile Corona, inclusiv modalitățile de testare, vor fi evaluate în permanență și, dacă este necesar, vor fi adaptate la situație. De fapt, finanțarea testelor gratuite ar fi expirat în octombrie.

În timp ce în mai multe provincii conduse de ÖVP s-au ridicat voci pentru a pune capăt campaniilor gratuite și pentru a percepe cel puțin taxa de prescripție pentru un test, în special provinciile conduse de SPÖ au militat pentru continuarea testelor gratuite. Argumentul favorabil este acela că, dacă se fac mai multe teste, se poate menține o imagine de ansamblu mai bună a situației infecției, iar argumentul împotrivă este acela că alternativa testelor poate inhiba dorința de vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel