Austria anunţă interdicţii de circulaţie de Revelion. Cum arată noile măsuri şi care sunt excepţiile

Andreea Cosma |
Data publicării:

Austria introduce no restricţii de sărbători. în setul de măsuri adoptat pe 26 decembrie 2020 sunt incluse interdicţii de circulaţie pentru seara de revelion. Vezi precizările făcute de Ambasada României pentru cetăţenii care se vor afla în Austria la trecerea dintre ani.

"Măsuri începând de la 26 decembrie 2020

Anul Nou – 31. 12. 2020

Restricție de circulație în spațiul public de la ora 0 la 24, cu excepțiile în vigoare

Faza 1: Lockdown – 26. 12. 2020 până la 17. 1. 2021

Interdicție de circulație în spațiul public în intervalul orar 0–24:

Excepții importante:

Evitarea unui pericol iminent pentru viață, integritate corporală și și bunuri Îngrijire și asistență pentru persoanele care au nevoie de sprijin și îndeplinirea responsabilităților familiale Asigurarea nevoilor de bază ale vieții cotidiene Scopuri profesionale și educaționale Recreere fizică și psihologică (de ex. sporturi individuale, plimbări) Numiri oficiale și judiciare care nu suferă amânare

Comerț și prestări servicii:

Magazinele alimentare, farmaciile, drogheriile, oficiile poștale etc. vor rămâne deschise între orele 6 și 19. Serviciile de tip Click & Collect sunt posibile în toate magazinele, cu ridicare între orele 6 și 19. Firmele care oferă servicii cu contact corporal sunt închise. Zonele pentru clienți ale societăților de prestări servicii fără contact corporal pot fi vizitate în continuare (de ex. bănci, ateliere auto și de reparații pentru biciclete, companii de asigurări, curățătorii, croitorii etc.).

Activități sportive:

Pot fi folosite facilități sportive în aer liber (de ex. patinoar, pârtii de schi fond), cu păstrarea distanței de cel puțin 1 metru și respectarea regulii de 10 m2. Telecabinele sunt deschise, cu respectarea cerințelor minime ale guvernului federal: Distanța de cel puțin 1 metru la coadă, purtarea de măști FFP2 începând de la 14 ani (măști de protecție începând de la 6 ani) și utilizare în proporție de 50% din capacitate în gondole și în telescaunele cu copertină, purtarea obligatorie a unei măști de protecție în zonele în aer liber ale instalațiilor de transport pe cablu și funicularelor; este posibilă impunerea unor măsuri suplimentare la nivel regional.

Gastronomie și industria hotelieră:

Unităților gastronomice le este permis să ofere alimente pentru ridicare în intervalul orar 6 – 19. Serviciul de livrare este permis 24/7. Consumul la fața locului nu este permis (excepție: cantine ale întreprinderilor Unitățile de cazare pot fi utilizate numai în cazuri excepționale, în special în scopuri profesionale.

Școlile și universitățile continuă în regimul de învățământ la distanță.

Instituții culturale: Muzeele, bibliotecile, bibliotecile orășenești și arhivele vor fi închise.

Facilități de recreere în timpul liber: Grădinile zoologice și grădinile botanice rămân închise.

Testări gratuite pentru întreaga populație în toate landurile federale: în perioada 15 – 17. 1. 2021

Faza 2: Primele relaxări ale măsurilor, cu rezultat negativ în urma testării – 18 – 24. 1. 2021

Relaxări ale măsurilor cu condiționări pentru:

Şcoli Comerț și companii de prestări servicii Gastronomie și turism Cultură și sport", se arată pe pagina Ambasadei României în Austria.

Citeşte şi: Austria ia noi măsuri pentru turişti şi vizitatori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel