Austria. Veşti bune pentru muncitori: schema de prevenire a concedierilor se EXTINDE până anul viitor

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Austria va extinde până în martie 2021 schema guvernamentală menită să prevină concedierile (Kurzarbeit), a anunţat miercuri cancelarul Sebastian Kurz, transmite Reuters.

Schema, introdusă în martie 2020 în contextul efectele negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19), permite companiilor să-şi păstreze angajaţii în registrele lor şi să plătească doar pentru orele lucrate efectiv.

De asemenea, Guvernul de la Viena va furniza 700 milioane de euro pentru a sprijini recalificarea, ajutând astfel afacerile să găsească personal calificat pentru proiectele lor IT şi pentru a contracara deficitul de forţă de muncă din sectorul serviciilor de îngrijire.

Rata şomajului în Austria a urcat la peste 12%, cel mai ridicat nivel de când s-a început publicarea acestor date, în 1946. În prezent, aproximativ 475.000 din cei 4,4 milioane de angajaţi austrieci beneficiază de Kurzarbeit.

Luna aceasta, Banca Naţională a Austriei (ONB) estima că economia ţării va înregistra o contracţie de 7,2% în acest an, urmată de un avans de 4,9% în 2021 şi un plus de 2,7% în 2022. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel