Austria. Un român și mama sa, spectacol grotesc la tribunal, după o bătaie cu controlorii în autobuz; tânărul, condamnat direct

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Mamă și fiu în instanță: Pentru că un control într-un autobuz a escaladat, tânărul de 15 ani a trebuit să răspundă în fața instanței. Între timp, mama sa a oferit un spectacol ca-n filme în sala de judecată.

Un adolescent român a lovit cu piciorul controlorii de bilete într-un autobuz din Hohenems (Vorarlberg).  În fața instanței, tânărul nu s-a arătat prea înțelegător. 

Românul în vârstă de 15 ani a jucat deja beneficirul unei înțelegeri extrajudiciare în noiembrie. Atunci a scăpat cu o amendă pentru fraudă gravă, dar ieri a primit prima condamnare pentru tentativă de vătămare corporală la Tribunalul Regional Feldkirch.

El a fost însoțit de mama sa, în calitate de tutore legal, care nu este complet neimplicată în această chestiune. În aprilie, cei doi au călătorit cu autobuzul spre Hohenems. Ei nu au un bilet valabil. Când doi inspectori îi confruntă și le cer cărțile de identitate ale evazioniștilor, situația escaladează, deoarece fiul nu are pașaportul la el.

Bărbații îi atacă apoi pe "evazioniști", iar românul îi lovește cu piciorul, iar poliția nu are altă soluție decât să folosească spray cu piper. Se face o plângere la poliție. Băiatul de 15 ani susține că a acționat în legitimă apărare. Dar camera de supraveghere dovedește contrariul.

În timp ce băiatul lenevea indiferent în boxa acuzaților și aștepta verdictul, mama s-a antrenat pentru următorul premiu cinematografic scoțând tensiometrul și spunând instanței cu o mutră lungă că se simte rău, apoi a ieșit din sala de judecată clătinându-se ca o Madonna muribundă.

Verdict: Amendă parțială de 480 de euro, decizie de eliberare condiționată și formare anti-violență inclusă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel