Augustin Lazăr, reacție după ce Florin Iordache a sesizat CCR

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Procurorul-general al României, Augustin Lazăr,  spune că sesizarea Curții Constituționale în legătură cu protocoalele încheiate de SRI cu diverse instituții este lipsită de temei.

Parlamentul, prin Florin Iordache, locțiitorul lui Liviu Dragnea, a sesizat CCR în privința unui conflict juridic de natură constituţională între Parchet, pe de-o parte, şi Parlament şi instanţa supremă, pe de altă parte, din cauza protocoalelor secrete.

„Eu doresc să vă spun că protocoalele nu sunt acte normative. Cine spune aşa ceva, după părerea mea, exagerează. Ele sunt nişte metodologii de lucru, de bune practici, cu caracter intern pentru instituţiile care le folosesc în aplicarea legii. În niciun caz nu e vorba de acte normative, pentru că vom vedea că nerespectarea acelor reguli de bune practici nu sunt sancţionate cu nimic. Pur şi simplu, două instituţii se obligă în baza legii, îşi stabilesc nişte reguli cum să procedeze în aşa fel încât să poată aplica legea care trebuie aplicată”, a explicat Augustin Lazăr la CSM.

Tudorel Toader spunea zilele trecute că CCR nu poate fi sesizată în problema protocoalelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel