Augustin Lazăr, mesaj PUTERNIC de Ziua Anticorupției: „Vom continua investigarea efectivă a cauzelor”

Procurorul general Augustin Lazăr a transmis, în această seară, un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție.

„MESAJ AL PROCURORULUI GENERAL AL P.Î.C.C.J. CU PRILEJUL ZILEI INTERNAȚIONALE A ANTICORUPȚIEI

Azi, 9 decembrie, celebrăm Ziua Internațională Anticorupție, prilej de a reaminti importanța luptei anticorupție împotriva ameninţării pe care aceasta o constituie pentru stabilitatea şi siguranţa societăţii, pentru dezvoltarea durabilă şi statul de drept.


La data de 9 decembrie 2003, România a semnat Convenția Organizației Națiunilor Unite Împotriva Corupției, convenție ratificată prin Legea nr. 365/15.09.2004.


Prin intermediul acestei convenții, tratat cu vocație universală în domeniul combaterii corupției, statele semnatare se angajează să lupte împotriva corupției, prin promovarea valorilor etice ale democrației, justiției și statului de drept.
Unul dintre obiectivele pivot ale Ministerului Public îl reprezintă în continuare combaterea cu profesionalism și imparțialitate a corupției și a infracțiunilor asimilate acesteia, fapte care au un impact semnificativ asupra resurselor publice și nivelului de trai al populației.


În acest scop vom continua investigarea efectivă a cauzelor având ca obiect infracțiuni de corupție în domeniile ce prezintă risc major de corupție sistemică. De asemenea vor fi anchetate infracțiunile de mică corupție, pentru descurajarea și prevenirea corupției în domeniile prioritare.


Să marcăm împreună această zi, amintindu-ne că fiecare dintre noi poate contribui la lupta împotriva corupției...”, se arată într-o postare a Ministerului Public pe Facebook.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy