Atenţionare MAE pentru românii care vor călători în Grecia: căderi masive de zăpadă, grindină și viscol  

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Atenţionare MAE pentru românii care vor călători în Grecia, căderi masive de zăpadă, grindină și viscol
Atenţionare MAE pentru românii care vor călători în Grecia, căderi masive de zăpadă, grindină și viscol

Ministerul Afacerilor Externe informează că există o atenționare meteo de grindină, căderi masive de zăpadă și viscol emisă pentru Grecia, sâmbătă și duminică.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Grecia că, pentru intervalul 11-12 decembrie 2021, Serviciul elen de Meteorologie (EMY) a emis o avertizare meteo referitoare la deteriorarea bruscă a condițiilor meteorologice și manifestarea unor fenomene extreme (precipitații abundente, inclusiv grindină și căderi masive de zăpadă, în zonele muntoase din nordul țării, furtuni și intensificări importante ale vântului).

Fenomenele meteo extreme vor afecta treptat întreg teritoriul elen, intensitatea maximă a acestora fiind prognozată pentru regiunea Attica (Atena) în cursul zilei de 11 decembrie 2021.

Intensitatea vântului va atinge 7-8 grade pe scara Beaufort, rafalele de vânt putând ajunge izolat și la 9 grade pe aceeași scală.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

 

Avertisment de vreme rea și în România: ninsori, ploi și viscol în următoarele zile

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de viscol și ninsori abundente, care este valabilă până luni dimineață.

Informarea meteo de viscol și ninsori este valabilă de vineri, ora 11:00, până luni, 13 decembrie, ora 08:00. În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului. La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Începând de duminică (12 decembrie) în regiunile vestice și sud-vestice treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la munte local va ninge abundent.

Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15-25 l/mp și, în special în zonele deluroase și montane, peste 40-50 l/mp.

Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel