Atentat la Strasbourg. ARESTAT după mesaje ALARMANTE pe facebook

Narcis Popa |
Data publicării:

Unul dintre fraţii lui Cherif Chekatt, autorul atentatului de la Strasbourg din estul Franţei, care s-a soldat în decembrie cu cinci morţi, a fost reţinut vineri la domiciliul său după ce a postat mesaje ''alarmante'' pe Facebook, informează surse apropiate anchetei citate de AFP.

Malek Chekatt, de 38 de ani, a fost reţinut "în apropierea domiciliului său de lângă centrul Strasbourgului" de către poliţia judiciară din Strasbourg, fiind apoi plasat în arest preventiv, potrivit aceloraşi surse.

"Ancheta poliţiei judiciare va face lumină asupra intenţiilor reale ale interesatului, care a scris substanţial (pe Facebook vineri) că vom auzi vorbindu-se de el în aceeaşi seară", au adăugat acestea.

El a mai postat şi o fotografie în care apăreau cinci arme, printre care două arme de asalt, o puşcă şi două pistoale, precum şi o vestă antiglonţ, potrivit site-ului de internet al cotidianului Les Dernieres Nouvelles d'Alsace.

O percheziţie a locuinţei sale era de altfel în curs la sfârşitul după-amiezii, potrivit unei sursei apropiate anchetei.

Poliţia judiciară a fost sesizată de parchetul din Strasbourg pentru "ameninţări împotriva persoanelor", au adăugat sursele citate.

Cherif Chekatt, de 29 de ani, a ucis cinci persoane şi a rănit în jur de zece într-un atac armat comis în centrul istoric al Strasbourgului pe 11 decembrie, în timpul tradiţionalului Târg de Crăciun. El însuşi a fost ucis apoi de poliţie după două zile de căutări într-un cartier din sudul oraşului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel