Atenție, români, ni se pregătește ceva: Scutirea de la plata impozitului pentru anumite categorii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Potrivit unui proiect de lege intrat recent în dezbaterea Senatului, pensionarii care oferă spre închiriere, în anumite condiții, spații din locuințele proprii vor putea fi scutiți de la plata impozitului.

Mai exact, vor scăpa de impozit pensionarii care oferă spre închiriere studenților, elevilor și persoanelor ieșite din sistemul de protecție socială spații din locuințele proprii.

Potrivit inițiatorilor actului normativ, această inițiativă are scopul de a combate fenomenul de izolare cu care se confruntă persoanele vârstnice, în special după retragerea din activitate.

Categoriile de pensionari care ar putea beneficia de scutirea impozitului pe venit sunt cei cu pensii pentru limită de vârstă, pensie anticipată sau pensie anticipată parțială în sistemul public de pensii.

Mai mult, proiectul de lege prevede inclusiv scutirea de la impozitul pe locuință proporțional cu suprafața închiriată, conform contractului de închiriere și care ar urma să își producă efectele începând cu data de 1 a lunii următoare celei în care persoana depune documentele justificative. Nerespectarea condițiilor impuse de proiectul de lege privind scutirea la impozit a pensionarilor care închiriază locuința va fi considerată evaziune fiscală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel