Atac la o universitate din Germania: Mai multe persoane sunt rănite

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Atac la o universitate din Germania: Mai multe persoane sunt rănite
Atac la o universitate din Germania: Mai multe persoane sunt rănite

Mai multe persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, după ce un individ înarmat cu un cuţit a comis un atac într-o universitate din nord-vestul Germaniei, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Atacul a avut loc la Institutul superior pentru Studii Aplicate din orăşelul Hamm-Lippstadt, în landul Renania de Nord-Westfalia, în nord-vestul Germaniei.

Un individ în vârstă de 34 de ani a atacat mai multe persoane cu un cuţit, într-o sală de curs. Agresorul a fost imobilizat de martori, iar ulterior a fost reţinut de agenţii forţelor de ordine, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de publicaţiile Bild şi T.online.de.

Cel puţin patru persoane au fost rănite în atac, iar unele sunt în stare gravă. Una dintre victime prezintă risc vital.

Atac la o universitate din Germania

 

Potrivit primelor constatări ale anchetatorilor, autorul a intrat în clădirea universității în jurul orei 15.30 și a atacat persoanele aflate acolo aparent la întâmplare. Când s-a îndreptat apoi spre o sală de curs, a fost luat cu asalt de studenți. Aceștia l-au reținut pe bărbatul de 34 de ani până la sosirea poliției, care a reușit să îl aresteze.

Poliția a continuat să securizeze campusul cu ajutorul forțelor speciale în prima parte a serii. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al poliției a declarat că nu se presupune că mai există vreun pericol în campus. Se spune că autorul cuțitului ar fi un autor singuratic.

Poliția le cere oamenilor să nu se apropie de zona de operațiuni.

Încă nu este clar dacă autorul este sau a fost student la universitate. De asemenea, se cunosc puține lucruri despre posibilele cauze ale atacului.

Potrivit poliției, rănile uneia dintre victime au fost atât de grave încât a trebuit să fie transportat la spital cu un elicopter de salvare. Pe Twitter, serviciile de urgență au avertizat: "Avem forțe de poliție puternice la fața locului și vă rugăm să evitați această zonă".

Universitatea de Științe Aplicate Hamm-Lippstadt există din 2009 în cele două locații Hamm și Lippstadt. Accentul este pus pe inginerie, științe naturale, economie și informatică. În prezent, universitatea are un total de 5600 de studenți în ambele locații.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel