Armata, în acțiune în Austria. Inundații, alunecări de teren și grindină. Alerte și oameni dispăruți: „Pericol pentru viață!” - VIDEO

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Furtunile violente de peste Carintia nu se potolesc! În municipiul Treffen a trebuit să fie declanșată alarma de protecție civilă, iar în Arriach, semnalul de avertizare a protecției civile a sunat, de asemenea, în jurul orei 5.30. Există un pericol pentru viață, mai multe persoane sunt dispărute.

De asemenea, în Austria Superioară au avut loc descărcări electrice și inundații, iar miercuri ar putea avea loc și alte furtuni puternice în Austria Superioară și Inferioară.

În Carintia, districtele Villach și Villach-Land au fost deosebit de afectate. "Comunitățile din Gegendtal nu mai sunt parțial accesibile pe șosea!", relatează Protecția Civilă. Alunecările de teren, inundațiile și grindina fac drumurile și potecile impracticabile, iar copacii au căzut. Acum, armata trebuie să iasă să ajute oamenii prinși în capcană în acele comunități. "Oamenii sunt îndemnați să nu iasă din case și să rămână la primul etaj dacă este posibil!" Pericolul provocat de alunecările de teren și de râurile învolburate este prea mare“, adaugă autoritățile, citează Krone.


"În 62 de ani nu am mai văzut așa ceva!"

 


Primarul Klaus Glanznig a fost și el la datorie pentru municipalitatea sa încă de la ora 2 dimineața: "Nu am văzut așa ceva în toată viața mea! Podurile au fost luate de ape, Pöllinger Bach a ieșit din matcă și inundă străzile! Există o cantitate incredibilă de precipitații!".

În Treffen este vorba de Pöllinger Bach, care vine din Gerlitzen și care a provocat o obstrucție la un pod din centrul satului peste B 98, în zona vechii tutungerii. Aceasta este ceea ce a declanșat dezastrul din centru. Glanznig: "În ciuda unei bariere de încărcare recent finalizate pe versantul Gerlitzen. Cei 15.000 de metri cubi s-au umplut în câteva minute." Ca urmare, încă nu au reușit să obțină o imagine de ansamblu, a spus el. "Sperăm că nimeni nu a fost rănit! Unii oameni au fost deja salvați, alții sunt încă dispăruți!". 


Avertizare de protecție civilă: „Există un pericol pentru viață!“

 


De asemenea, a fost necesară emiterea unei avertizări de protecție civilă în Arriach, deoarece această comunitate este, de asemenea, izolată de mediul înconjurător. Primarul Gerald Ebner din Arriach: "Catastrofă, toate pârâurile au ieșit din matcă, toate drumurile au fost măturate! Arriach este izolat de lumea exterioară și nu poate fi contactat. A fost declanșată o alertă de protecție civilă." Se speră că, pe termen mediu, va fi posibil accesul prin Feldkirchen și Teuchen, dar încă nu se știe când. În districtul Hundsdorf din Arriach, aproximativ 150 de persoane au rămas fără alimentare cu apă potabilă, deoarece rețeaua de conducte a fost grav avariată.

"Toate serviciile de urgență pe care le avem sunt pe drum. Din păcate, drumurile către aceste comunități sunt blocate", a declarat Protecția Civilă. Afritz, Klamm, Winklern și Einöde au fost, de asemenea, afectate. Turracher Straße și Millstätter Straße sunt închise pe anumite porțiuni. Pentru a ține situația sub control, a fost creată o echipă de criză și au fost informate forțele armate austriece. Pentru că există un "pericol pentru viață"!

 

Armata federală, în acțiune în Austria. Inundații, alunecări de teren și grindină


Pe lângă unele drumuri, rețeaua de căi ferate este, de asemenea, nefuncțională. Se spune că liniile de cale ferată sunt inundate și se încearcă înființarea unui serviciu de înlocuire a căii ferate.

În acțiune:


* În jur de 30 de brigăzi de pompieri

* Elicopterul poliției

* Forțele armate austriece

* Salvare montană

* Salvare

Elicopterul poliției este pe drum. Centrul de Operațiuni Aeriene din Klagenfurt informează că un elicopter al poliției a efectuat un tur de recunoaștere și evacuare deasupra zonelor afectate începând cu ora cinci. "Nu avem contact radio în acest moment!", spun ei. Cu toate acestea, se vorbește despre oameni care s-au refugiat pe acoperișurile mașinilor.

 

Centrala electrică completă distrusă!

 

În defileul dintre Afritz și Einöde, o centrală electrică Kelag a fost complet distrusă. Bgm. Max Linder (Afritz), care a fost de serviciu cu pompierii în timpul nopții: "Clădirea din defileu, chiar lângă B98, nu mai există. Turbinele sunt expuse. Este de neimaginat cu ce forță a devastat pârâul Arriach defileul".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel