Armata face recrutări. Ce funcţii sunt vacante şi cum sunt plătite

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei României continuă în anul 2018 .

Sunt disponibile peste 3.400 de posturi, dintre care 380 pentru ofiţeri, 140 pentru maiştri militari, 680 pentru subofiţeri şi peste 2.200 pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntar, arată MApN într-un comunicat .

Recrutarea și selecția candidaţilor se vor desfăşura în perioada 2 aprilie – 8 iunie. Pentru înscriere candidaţii se pot  prezenta la sediile centrelor militare zonale, judeţene sau de sector pe a căror rază îşi au domiciliul, pentru a completa o cerere, având asupra lor următoarele documente: actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite, în original şi în copie; permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specific şi livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Dacă este selectat, un reservist voluntar va intra în programul de instruire și va primi solda întreagă, la fel ca un militar profesionist.

 Când stau acasă, rezerviștii pe toată perioada în care vor avea contract vor primi  o sumă de 10 la sută din salariul de bază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel