Aretha Franklin a murit

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Celebra cântăreață Aretha Franklin s-a stins astăzi din viață. 

La trei zile după ce jurnalistul american Roger Friedman a făcut publică îngrijorătoarea stare de sănătate a Arethei Franklin, marea artistă a încetat din viaţă, înconjurată de rude şi prieteni, în urma unei boli incurabile. 

Un cancer la pancreas îi fusese diagnosticat în 2010, cântăreaţa respingând iniţial public orice informaţie cu privire la aceasta, dar admiţând în cele din urmă că a fost operată de o tumoare. 

Decesul Arethei Franklin intervine la mai puţin de doi ani după dorinţa sa de a se retrage din viaţa muzicală, făcută publică la un post de radio din Detroit pe motiv că doreşte să consacre mai mult timp nepoţilor ei. 

În cei 62 de ani de carieră, "regina soulului", a înscris câteva zeci de titluri în Top 50 şi a câştigat 18 Grammy Awards. Figură emblematică a muzicii soul din anii '60 până în zilele noastre, Aretha Franklin a contribuit la popularizarea muzicii afro-americane aşa cum puţini artişti au făcut-o înaintea ei, fără a uita vreodată de unde provenea. 

Fiica cea mai mică dintr-o familie cu patru copii, Aretha Louise Franklin s-a născut la 25 martie 1942 la Detroit. Crescută în respectul cel mai strict al valorilor creştine de către un tată pastor, ea s-a apropiat de el în special după decesul mamei sale, atunci când nu avea decât 10 ani. Acompaniată de surorile sale, Erma şi Carolyn, tânăra Aretha parcurge SUA împreună cu tatăl său şi interpretează muzică bisericească de tip gospel, înaintea fiecărei predici. Ea nu avea atunci decât 12 ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel