Apă de castraveți. Beneficiile minune și trucul genial ca să o prepari rapid la tine acasă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Apă de castraveți. Beneficiile minune și trucul genial ca să o prepari rapid la tine acasă
Apă de castraveți. Beneficiile minune și trucul genial ca să o prepari rapid la tine acasă

Dacă faci sport des și/sau ești pasionat de remediile casnice, s-ar putea să cunoști deja câteva dintre beneficiile incredibile ale apei de castraveți. Această băutură naturală este binecunoscută pentru proprietățile sale hidratante și diuretice, așa că luarea ei în diferite momente ale zilei te poate ajuta să atingi o multitudine de obiective.

În următorul articol StiriDiaspora.ro explicăm pentru ce este apa de castraveți și descoperim beneficii incredibile, astfel încât să te poți bucura de această băutură fantastică pentru organismul tău. 

 

Pentru ce este apa de castraveți?

 

Dacă te întrebi cum să prepari apa de castraveți, trebuie să știi că este una dintre cele mai simple rețete de făcut. Va trebui doar să cureți un castravete, să-l tăiați felii și să le turnați într-o sticlă cu doi litri de apă. Lăsați castravetele să se odihnească în apă timp de o oră înainte de a servi primul pahar, deoarece acesta își va elibera proprietățile și vă veți putea bucura de toate beneficiile pe care apa de castraveți le are pentru organism.

De asemenea, dacă vrei să variezi puțin și să sporești și mai mult proprietățile acestei băuturi, poți oricând să adaugi suc de portocale, lămâie, lime, căpșuni sau ananas în apa ta cu castraveți. 

Să vedem pentru ce este apa de castraveți:

- Apă de castraveți pentru hidratare

- Apa de castraveți pentru detoxifierea organismului

- Apă de castraveți pentru pierderea în greutate

- Apă de castraveți pentru sănătatea orală

- Apă de castraveți pentru sănătatea arterială

- Apă de castraveți pentru îmbunătățirea capacității neuronale

- Apă de castraveți pentru a înfrumuseța pielea

- Apă de castraveți pentru combaterea îmbătrânirii premature

- Apă de castraveți pentru întărirea mușchilor

- Apă de castraveți pentru părul tău

- Apă de castraveți pentru unghii

 

Apă de castraveți pentru hidratare

 

Această băutură conține antioxidanți și minerale care ajută la eliminarea toxinelor care provoacă deshidratarea corpului. Datorită acestora, apa de castraveți împrospătează și purifică organismul, motiv pentru care este perfectă pentru a calma setea atunci când este foarte cald sau după o sesiune de mișcare.

Consumul a două pahare de apă de castraveți pe zi poate reduce temperatura corpului și regla sistemul cardiovascular, deoarece vitaminele A, C și K conținute în această băutură neutralizează efectele cauzate de radicalii liberi în sistemul nostru.

 

Apă de castraveți pentru detoxifierea organismului

 

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale apei de castravete este acesta, acela de detoxifiere și purificare a organismului. Acest lucru se datorează faptului că leguma are vitamine B grozave, care hrănesc celulele corpului nostru pentru a promova funcționarea internă a organelor vitale.

La rândul său, castravetele este bogat în acid folic și vitamina C, două substanțe care lucrează împreună pentru a scăpa de grăsimi, toxine și deșeuri din organismul din diferitele alimente pe care le consumăm.

Astfel, apa de castraveți purifică și hrănește corpul nostru, îmbunătățind calitatea sistemului nostru imunitar și, prin urmare, a vieții noastre.

 

Apă de castraveți pentru pierderea în greutate

 

Sunt multe persoane care folosesc apă de castraveți pentru a slăbi, pentru că așa cum am spus deja este un remediu de casă perfect de curățare și purificare pentru a elimina grasimile de care organismul nostru nu are nevoie.

Dar nu acesta este singurul motiv pentru care apa de castraveți pentru slăbit este un remediu din ce în ce mai recomandat, deoarece este și un agent natural de sațiere ideal pentru cei care țin dietă. Daca vrei să îți reduci pofta de mâncare într-un mod eficient, dar nu știi cum să o faci, apa de castravete poate fi cel mai bun aliat al tău.

Castravetele este bogat în fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și zinc, minerale care vă vor ajuta să obțineți nutrienți și să mențineți energia maximă în timp ce pierdeți în greutate.

 

Apă de castraveți pentru sănătatea orală

 

Pentru a avea grijă de sănătatea ta bucală în fiecare zi a anului fără excepție, în casa ta nu poate lipsi o sticlă cu apă de castraveți.

Pe de o parte, sucurile de castraveți întăresc gingiile deteriorate și uzate și ajută la combaterea unor astfel de probleme supărătoare precum sensibilitatea dentară. Dar asta nu este tot, pentru că apa de castraveți conține fitochimice, compuși capabili să ne ofere o respirație plăcută și răcoritoare pe tot parcursul zilei.

Pentru a face acest lucru, bea câteva pahare de apă de castraveți pe zi și nu uita să mesteci castraveții când ai terminat, deoarece astfel gura ta va fi lipsită de bacterii. 

 

Apă de castraveți pentru a îmbunătăți sănătatea arterială

 

Consumul zilnic de apă de castraveți îmbunătățește și sănătatea arterială, deoarece castraveții sunt bogați în potasiu și ajută la scăderea nivelului de sodiu în sânge. Astfel, castravetele funcționează ca un diuretic, previne retenția de lichide și, în consecință, combate inflamațiile și blocajele arteriale.

Așadar, dacă doriți să evitați riscul de hipertensiune arterială sau probleme cu rinichii, apa de castraveți poate fi de mare ajutor.

În acest caz, puteți adăuga și puțin suc de lămâie în amestec, deoarece acest aliment bogat în vitamina C conține și proprietăți de curățare excelente, perfecte pentru a preveni retenția de lichide, una dintre marile cauze ale hipertensiunii arteriale.

 

Apă de castraveți pentru îmbunătățirea capacității neuronale

 

Apa de castraveți este, de asemenea, cunoscută pentru îmbunătățirea capacității neuronale și a activității creierului. Cum o faci? Castravetele conține flavonol, un compus care funcționează ca un antioxidant și antiinflamator care optimizează sănătatea creierului .

De asemenea, flavonolul îmbunătățește conectivitatea neuronală și impulsurile nervoase, care sunt uzate treptat de îmbătrânirea naturală a corpului uman. Bând apă de castraveți în mod regulat, vei evita uzura celulelor nervoase care, printre alte funcții, protejează memoria retentivă.

 

Apă de castraveți pentru piele

 

Datorită proprietăților sale antioxidante, castravetele este un ingredient comun în tratamentele pentru piele. Consumul de apă de castraveți funcționează ca un revitalizant pentru piele, deoarece castraveții conțin silicon natural care reușește să strângă și să înfrumusețeze aspectul pielii.

Acest silicon permite pielii să-și recapete elasticitatea pierdută de-a lungul anilor și o face prin hidratarea țesuturilor epidermei și eliminarea celulelor moarte care provoacă acnee și comedoane. La rândul său, apa de castraveți previne formarea cearcănelor, deoarece siliconul despre care am vorbit are și efect antiinflamator.

 

Apă de castraveți pentru combaterea îmbătrânirii

 

După cum am văzut, atunci când vorbim despre apa de castraveți pentru piele, trebuie evidențiate multe funcții: elimină cearcănele, revitalizează pielea, hidratează în profunzime etc. Totuși, vrem să menționăm că această legumă este un ingredient esențial în multe creme anti-îmbătrânire, deoarece combate semnele premature de îmbătrânire.

Datorită faptului că este o sursă de antioxidanți, apa de castraveți hidratează profund și luptă împotriva radicalilor liberi care oxidează pielea și favorizează apariția ridurilor, liniilor fine și a petelor.

 

Apă de castraveți pentru întărirea mușchilor

 

Poate sună ciudat pentru tine, dar adevărul este că apa de castraveți pentru mușchi este foarte benefică din două motive principale.

Apa de castraveți este bogată în vitamine și minerale, așa că te va ajuta să te hidratezi atât înainte, cât și în timpul antrenamentelor. Deshidratarea, chiar dacă nu suntem conștienți, este vinovată de durerile musculare severe, deoarece atunci când nu suntem suficient de hidratați pierdem electroliți și corpul nostru se slăbește.

Pe de altă parte, apa de castraveți conține silicon natural, așa că te va ajuta să-ți tonifiezi mușchii după fiecare antrenament și să îmbunătățești eliminarea grăsimilor și toxinelor din organism mai rapid. În acest fel, dacă doriți să vă sporiți întărirea mușchilor, nu uitați să vă completați antrenamentele cu câteva pahare de apă de castraveți.

 

Apă de castraveți pentru păr

 

Există multe măști de păr care conțin castraveți, un ingredient ideal pentru părul deshidratat care și-a pierdut din luminozitate și catifelare.

Vitaminele A, B și C din apa de castraveți te vor ajuta să întărești fibrele părului și să le hrănești în orice moment al anului, astfel încât părul tău să nu sufere de deshidratare. În plus, sulful și siliciul din castraveți favorizează creșterea părului și promovează purificarea scalpului.

În acest caz, consumul zilnic al unui pahar de apă de castraveți poate fi de mare ajutor.

 

Apă de castraveți pentru unghii

 

Ca și în cazul apei de castravete pentru păr, acest remediu este perfect pentru a înfrumuseța unghiile și a le face să crească mai repede.

Acest lucru se datorează, încă o dată, siliciului și sulfului pe care le conține apa de castraveți, deoarece aceste elemente obțin unghii mai puternice, mai strălucitoare și mai sănătoase în scurt timp. 

Acest articol este doar informativ, la StiriDiaspora.ro nu avem puterea de a prescrie niciun tratament medical sau de a face niciun tip de diagnostic. Vă invităm să consultați un medic în cazul prezentării oricărui tip de afecțiune sau disconfort.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel