ANUNȚUL așteptat de toată lumea. Iohannis, DECIZIE privind referendumul

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Klaus Iohannis - Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis - Administratia Prezidentiala

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că va convoca un referendum pe data de 26 mai.

"Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă aşa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa justiţiei", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a subliniat că PSD "trebuie să înceteze" atacurile "permanente" la adresa justiţiei, iar membrii acestui partid trebuie să înţeleagă "că justiţia nu este la bunul lor plac". El a mai precizat că justiţia este o temă de interes naţional, iar cetăţenii au "dreptul suveran de a decide dacă vor sau nu să lase corupţia să devină politică de stat".

"Sunt nişte principii extrem de simple în orice stat de drept şi în orice democraţie, sunt valori pentru care oamenii au ieşit în stradă, şi în decembrie 1989 şi în ultimii doi ani. Este evident că PSD încearcă să ignore aceste adevăruri. Dar le dau o veste. Nu o mai pot face. Justiţia este o temă de interes naţional, iar cetăţenii au dreptul suveran de a decide dacă vor sau nu să lase corupţia să devină politică de stat. Este atributul meu ca preşedinte să cer poporului să-şi exprime prin referendum, pe 26 mai, voinţa cu privire la probleme de interes naţional. Trebuie să lăsăm cetăţenii să decidă, pentru că aceşti pesedişti diletanţi au pervertit semnificaţia votului pe care l-au primit şi încearcă să deturneze statul român, făcând legi în propriul lor interes. În aceste condiţii, atrag atenţia că este ilegitimă emiterea unei ordonanţe de urgenţă în această materie, înainte ca voinţa cetăţenilor să fie exprimată la referendum", a precizat Iohannis.

[citeste si]

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel