ANSVSA: Sezon Estival 2022 este ambuscat de amenzi de peste 2,8 milioane de lei într-o acţiune de control

Alexandra Curtache / 09 aug 2022, 14:43
ANSVSA: Sezon Estival 2022 este ambuscat de amenzi de peste 2,8 milioane de lei într-o acţiune de control  / Foto: pexels.com
ANSVSA: Sezon Estival 2022 este ambuscat de amenzi de peste 2,8 milioane de lei într-o acţiune de control / Foto: pexels.com

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat amenzi de peste 2,8 milioane de lei în urma controalelor efectuate în cadrul "Comandamentului Sezon Estival 2022", în perioada 27 iunie - 8 august, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit sursei citate, în timpul acţiunilor de control au fost verificate 1.314 unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, dintr-un total de 1.331, listate de ANSVSA. În urma controalelor au fost aplicate 283 de sancţiuni în valoare de 2.807.600 lei, fiind, totodată, emise o Ordonanţă de interzicere a activităţii şi alte patru Ordonanţe de suspendare temporară.

De asemenea, a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 1.107,3 kg de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.

În urma acestor controale, s-au constatat următoarele deficienţe

 

- comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;

-vambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;

- condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.

Comandamentul Sezon Estival 2022 îşi desfăşoară activitatea pe zona litorală delimitată de localităţile Corbu şi Vama Veche

Echipele de control actualizează permanent harta unităţilor de alimentaţie publică şi vânzare cu amănuntul, efectuează acţiuni de control oficial şi oferă consiliere agenţilor economici.

În plus, au fost intensificate acţiunile de control oficial la grădiniţe, tabere de copii, pensiuni şi unităţi de alimentaţie publică unde iau masa grupuri de copii, conform Agerpres.

Autoritatea, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival (0786.577.007), unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul de Call-Center al ANSVSA (0800.826.787), apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0