ANPC în "Operațiunea șobolanul": Patiserie din București închisă, după ce un șobolan a fost filmat printre rafturi - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

O patiserie din Sectorul 2 al Capitalei a fost închisă lu ar putea avea activitatea suspendată până la șase luni, după ce în spațiul public au apărut imagini cu un șobolan plimbându-se printre rafturi. Inspectorii ANPC au dat și o amendă de 20.000 de lei firmei. 

După ce în spațiul public au apărut imagini cu șobolanul în rafturile unei patiserii, Autoritatea Națională pentru Protecția Cpnsumatorilor (ANPC) s-a autosesizat și a trimis, duminică seara, echipe de control ale Comisariatului București, în control la patiseria cu punctul de lucru în Șoseaua Pantelimon, locul de unde proveneau imaginile.

Comisarii ANPC au confirmat prezența unei șobolan viu în incinta unității.

De asemenea, au găsit grătare cu rugină și vopsea exfoliată, neigienizate, pereți neigienizați în zona de gătire, cu strat gros de grăsimi și arsuri, tavan cu exfolieri, dar au constatat și că nu sunt respectate temperaturile de păstrare a produselor alimentare, materiiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius. Produsele din spațiul de lucru nu aveau dată limită de consum și nu exista informare cu privire la prezența factorilor alergeni din produse.

„În urma controlului, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională, în valoare de 20.000 lei, la care s-au adăugat următoarele măsuri complementare: retragerea definitivă de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate, în timpul controlului (aproximativ 300 kg), oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei, propunerea suspendării activității pe o durată de cel mult 6 luni”, au transmis reprezentanții ANPC.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel