ANI întră la Ministerul Sănătăţii. Nereguli descoperite în cazul unui şef

Gabriel Nuță-Stoica / 06 noi 2018, 11:15

Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că Mihai Constantinescu, şef Serviciu Audit Public în cadrul Ministerului Sănătăţii, s-a aflat în stare de incompatibilitate din iunie 2017 până în ianuarie 2018.

Potrivit unui comunicat al ANI, Mihai Constantinescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 6 iunie 2017 - 5 ianuarie 2018, întrucât a deţinut simultan funcţia de şef Serviciu Audit Public în Ministerul Sănătăţii şi manager al proiectului "Consolidarea capacităţii administrative a Ministerului Sănătăţii şi a unităţilor aflate în subordonare, coordonare şi sub autoritate prin implementarea unitară a Sistemului de Management al Calităţii bazat pe standardul SR EN ISO 9001:2015".

ANI susţine că Mihai Constantinescu a încălcat dispoziţiile art. 94, alin. (1) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003: "(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcţii publice sau calităţi decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice".

De asemenea, potrivit dispoziţiilor art. 94, alin. 22 din Legea nr. 161/2003, "nu se află în situaţie de incompatibilitate, în sensul prevederilor alin. (2), funcţionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanţat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum şi din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, cu excepţia funcţionarilor publici care exercită atribuţii ca auditor sau atribuţii de control asupra activităţii derulate în cadrul acesteia şi a funcţionarilor publici care fac parte din echipa de proiect, dar pentru care activitatea desfăşurată în cadrul respectivei echipe generează o situaţie de conflict de interese cu funcţia publică pe care o ocupă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0