Anglia. Un milion de lire sterline false, depistate în casa unui român: Numele bărbatului, implicat și în „jaful secolului“, alături de mama sa

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român din Londra este judecat pentru falsificarea de bani, după ce polițiștii au găsit în posesia sa bancnote false în valoare de peste 1 milion de lire sterline.

 

La data de 30 ianuarie anul trecut, detectivii din cadrul Brigăzii de combatere a criminalității organizate din Poliția Metropolitană, au efectuat un mandat de percheziție la o locuință din Shetland Road.

În timpul percheziției, oamenii legii au găsit în câteva valize mari, bancnote false de 50 de lire sterline și 200 de euro în valoare de 1 milion de lire sterline.

Mai târziu, în aceeași zi, Emil Bogdan Savastru a fost arestat pe aeroportul Heathrow în timp ce aștepta să se îmbarce într-un zbor spre Japonia, după ce documentele pe care le-a lăsat la fața locului, le-au permis polițiștilor să facă legătura între el și banii falși.

Când a fost interogat, bărbatul de 31 de ani a refuzat să explice de ce se aflau bancnotele în posesia sa, de unde le luase sau ce intenționa să facă cu ele. 

 

Românul a încercat să fugă în Japonia


Detectivul Con Andrew Payne, care a condus ancheta, a declarat: "Fără îndoială, aceste bancnote ar fi fost folosite pentru a comite alte infracțiuni în Marea Britanie.  Această urmărire penală s-a bazat în mare măsură pe colaborarea strânsă dintre Met și Banca Angliei, lăsând puține îndoieli cu privire la faptul că Savastru nu ar fi implicat în aceste infracțiuni.

Falsificarea monedei din Marea Britanie  are un impact dăunător asupra economiei și are un impact real și semnificativ asupra întreprinderilor sau oamenilor care intră în posesia ei fără să cunoască acest fapt", a declarat Det Con Andrew Payne.

Savastru a fost găsit vinovat de un singur capăt de acuzare pentru că a avut în custodie sau control o bancnotă falsă în urma unui proces la Isleworth Crown Court. Românul își va afla sentința la aceeași instanță, pe 10 februarie anul viitor, informează eastlondonadvertiser.co.

 

Românul, implicat și în "jaful secolului"

 

Numele bărbatului apare și într-un alt caz, căci în februarie 2020, Poliția Metropolitană a arestat două persoane, mamă şi fiu, în legătură cu jaful de bijuterii în valoare de 50 de milioane de lire sterline care a avut loc din locuinţa Tamarei Ecclestone, bogata moştenitoare a fostului director executiv din Formula 1 Bernie Ecclestone.

Potrivit dailymail.co.uk, este vorba despre Maria Meșter, o româncă de 47 de ani, care locuiește în Italia și Emil-Bogdan Savastru, în vârstă de 29 de ani, care stă în Tower Hamlets, în estul Londrei. 

„Acuzațiile care ți se aduc sunt foarte serioase. Nu eu decid dacă ești vinovat sau nu. Se spune că ai participat la un complot pentru a comite un jaf care a reușit și care s-a soldat cu sustragere a unei importante cantități de bijuterii și ceasuri", a spus atunci judecătorul John Zani.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel