Angajați ai Senatului României, cercetați de DIICOT pentru inginerii financiare cu credite. Prejudicii de aproape șase milioane de lei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Angajați ai Senatului României, cercetați de DIICOT pentru inginerii financiare cu credite. Procurorii DIICOT au solicitat predarea unor documente într-un dosar în care mai mulți angajați ai Senatului României ar fi contrafăcut mai multe adeverințe pentru a obține împrumuturi de la diverse unități de creditare tip CAR din București și din țară.

Este vorba despre opt persoane anchetate în acest caz, potrivit Antena 3.

La jumătatea lunii septembrie 2022, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 7 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Călărași, Dâmbovița și Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015-2022, persoanele bănuite ar fi solicitat și obținut 163 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din țară, folosind documente care conțineau date nereale privind condițiile necesare obținerii împrumuturilor. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 5.700.000 de lei, adică circa 1.200.000 de euro.

Angajați ai Senatului României, cercetați de DIICOT pentru inginerii financiare cu credite

 

Acestea au fost informațiile comunicate la aceea vreme de către IPJ Prahova.

Practic, cu ajutorul unor adeverințe false, care purtau antetul Senatului, mai mulți angajați au obținut împrumuturi de la diverse unități de creditare tip CAR din București și din țară. Unii dintre aceștia ar fi plecat, între timp, din România.

Secretarul general al Senatului, Mario Oprea, a vorbit pe această teamă la Antena 3, precizând că încă nu se cunosc numele persoanelor vizate.

Prejudicii de aproape șase milioane de lei

 

„La Senat a venit o ordonanță de predare a unor documente, asta venind pe 23 septembrie. Singurul lucru pe care îl pot confirma e primirea unei ordonanțe de predare a unor documente la data care v-am zis.

Documentele au fost predate și preluate de IGPR Prahova. Că e vorba de adeverințe false asta nu pot să vă zic, e datoria celor de la poliție. Noi am solicitat Inspectoratului de poliție Prahova și Parchetului un document oficial către Senat adrese în care cerem să se precizeze calitatea persoanelor incluse în ordonanța de care vă vorbeam.

Dacă au calitatea de suspect și a început urmărirea penală, noi atunci putem aplica prevederile legii privind statutul funcționarului public. Nu am primit acest document până în acest moment”, a declarat Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel