Andrei Pleşu: Absenţa lui Dragnea de la Ateneu, o grosolănie

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Andrei Pleșu, cel nominalizat de Donald Tusk la Ateneul Român noi seara, consideră că absența lui Liviu Dragnea de la ceremonia de preluare a președinției Consiliului UE este o grosolănie.

Exercitarea preşedinţiei Uniunii Europene ar trebui să însemne pentru România un simţ intensificat al datoriei, spune la RFI scriitorul Andrei Pleşu.

„Gestul acesta din punct de vedere politic şi diplomatic este o grosolănie previzibilă de altfel şi arată o dată mai mult care sunt ierarhiile reale ale domnului Dragnea, nu România în primul rând, nu Guvernul român în primul rând, ci biografia personală, sfera privată. Dacă nici după asta lumea nu se lămureşte cine e personajul ăsta care ne poluează zi de zi comentariile şi viaţa, înseamnă că suntem condamnaţi”., spune Pleșu.

Pleșu consideră că nu e cazulsă te mândrești cu mandatul de șase luni, ci să te sperii.

„Ar trebui să însemne un simţ al datoriei intensificat. Ideea de a face din asta o sărbătoare care ne scoate în relief prestigiul şi aşa mai departe este candidă, pentru că toate ţările membre ale Uniunii capătă pe rând preşedinţia Uniunii Europene. Prin urmare, nu e cazul să te mândreşti cu asta, e cazul mai curând să te sperii, să te gândeşti ce lucruri grele, mai ales în momentul de faţă, ai de rezolvat. Eu unul am trac şi sper totuşi că miniştrii pe care-i ştiu şi doamna prim-ministru, în ciuda portretului pe care îl au ei în mintea mea, n-o să ne facă de râs, asta este speranţa mea maximă, să nu ne facem de râs”, a spus Pleșu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel