ANCHETĂ într-o școală. O elevă a fost UMILITĂ în fața clasei

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a dispus efectuarea unei anchete la o şcoală din municipiul Carei, după ce o elevă ar fi fost obligată să îşi taie părul colorat în faţa colegilor, a declarat luni, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general Călin Durla.

"Este o situaţie pentru mine paradoxală. Am înţeles că nu profesoara a tuns ci a dus foarfeca şi a tolerat acest gest, inadmisibil în opinia mea. O atitudine normală era să atenţioneze direcţiunea şcolii, să cheme părinţii să discute dacă într-adevăr acea fetiţă şi-ar fi colorat părul într-un mod nepotrivit. Nu mi se pare admisibilă o astfel de atitudine. Eu am înţeles că de lunea trecută ar fi atenţionat-o să îşi schimbe culoarea la păr. E periculos la aceşti copii să umble într-un colorit şi formă oarecum provocatoare, nu e normal, dar nici această atitudine a profesorului nu e normală", a declarat Călin Durla. 

El a precizat că profesoara respectivă riscă de la o simplă mustrare până la desfacerea contractului de muncă, iar eleva ar trebui inclusă într-un program de consiliere psihologică.

"Am înţeles că provine dintr-o familie săracă această fetiţă. Încurajarea unor astfel de atitudini este inadmisibilă. Dacă se va confirma, profesoara va fi sancţionată conform legii educaţiei. De la mustrare până la desfacerea contractului de muncă este plaja de sancţiuni, nu cred că se va ajunge până la desfacerea contractului de muncă, dar o sancţiune clar că va primi. Un alt lucru foarte important este ca această fetiţă să intre într-un program de consiliere cu psihologul şcolii şi pentru traumă, dar şi pentru consiliere în viitor comportamentală personală, adică să nu ajungă pe stradă", a mai spus Durla. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel