ANAF primește binecuvântarea BOR pentru impozitarea veniturilor

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Pope Francis looks on as he arrives to lead the weekly general audience in Saint Peter's Square at the Vatican March 27, 2013. Holy Week is celebrated in many Christian traditions during the week before Easter.  REUTERS/Tony Gentile (VATICAN - Tags: RELIG
Pope Francis looks on as he arrives to lead the weekly general audience in Saint Peter's Square at the Vatican March 27, 2013. Holy Week is celebrated in many Christian traditions during the week before Easter. REUTERS/Tony Gentile (VATICAN - Tags: RELIGION)
Patriarhul Daniel dă dezlegare impozitării veniturilor bisericii, dar cu o condiție. Vezi ce cere Preafericitul la schimb!

foto: timesnewroman.ro

 

Din bugetul pe 2016 Biserica Ortodoxă nu va mai încasa niciun leu, iar următorul pas pe care îl pregătesc guvernanții este impozitarea veniturilor.

 

Venituri considerabile, dacă ne gândim că preoții Bisericii Ortodoxe nu slujesc doar în biserică, ci și în cadrul zecilor de activități comerciale patronate de Preafericitul Daniel. 

 

În afara lăcașelor de cult și a magazinelor bisericești, BOR deține posturi de televiziune și radio, Universități, școli și grădinițe private, tipografii, saloane de nunți și botezuri, restaurante, patiserii, laboratoare si cabinete de analize medicale, Policlinici private, agenții de turism ș.a.ș.m.d Doar Fiscul le va putea ține rânduiala, dacă Guvernul se va ține de promisiune.

 

Cert este că Patriarhul Daniel a dat binecuvântare ANAf-ului să impoziteze toate veniturile bisericii, dar cu o condiție:

 

"Noi am spus de mai multe ori că suntem de acord, nu numai să impoziteze veniturile, ci şi să renunţăm la salariile de la stat, dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv a luat statul ca proprietăţi. Deci nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat tot timpul, dar statul să ne dea înapoi ceea ce a luat ca fiind donaţii date Bisericii în mod liber. Şi atunci când se face acest echilibru, nu mai avem nevoie de salarii de la stat şi de celelalte", a declarat Patriarhul Daniel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel