Amnistie, grațiere. UDMR, lovitură FATALĂ pentru Dragnea

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

UDMR nu susţine modificarea legislaţiei penale prin ordonanţă de urgenţă, a anunţat joi, la RFI, liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila.

"Pe legislaţia penală nu susţinem, dacă depinde de noi, sigur, nu suntem la guvernare, dar nu susţinem adoptarea unor măsuri, unor demersuri, prin ordonanţe de urgenţă. A fost greşit şi în 2016, când Guvernul tehnocrat a adoptat o asemenea măsură, a modificat Codul penal şi pe cel de procedură penală prin OUG, ar fi greşit şi de data aceasta dacă s-ar face, chiar dacă sunt articole declarate constituţionale. De aceea avem Parlament, este un proiect legislativ care se întoarce în Parlament de la CCR. Parlamentul este îndrituit să facă acele modificări care pot fi făcute pentru a fi constituţional proiectul. Deci, într-un cuvânt, nu am susţine o asemenea modalitate de modificare a legislaţiei penale", a declarat senatorul UDMR.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a discutat şi decis oportunitatea aprobării unei ordonanţe de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală în sensul adoptării acelor articole din coduri care au fost declarate constituţionale.

"Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestate, trimise la CCR, s-a legiferat mult, dar în ceea ce priveşte aplicarea acestor legi termenul a fost cu mult depăşit. Am vorbit despre această oportunitate", a motivat Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel