Amestecați castravete cu un ou și puțin ulei de măsline. Efect spectaculos!

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Amestecați castravete cu un ou și puțin ulei de măsline. Efect spectaculos!
Amestecați castravete cu un ou și puțin ulei de măsline. Efect spectaculos!

Castravetele este una dintre cele mai folosite legume în bucătărie pentru îmbogățirea salatelor, ca aperitiv sau pur și simplu ca garnitură pentru feluri de mâncare. Pentru ca proprietățile castravetelui să rămână intacte, trebuie să îl consumați crud.

Printre proprietățile sale trebuie să evidențiem efectul benefic asupra retenției de apă și acțiunea acesteia asupra corpului nostru prin blocarea transformării carbohidraților în grăsimi. De aceea se recomandă întotdeauna introducerea acestui aliment în dietele de slăbire și reducerea celulitei.

Înainte de a-l mânca, spălați-l bine și, mai presus de toate, nu-l curățați! Pielea de castravete este bogată în magneziu, potasiu și siliciu, care sunt foarte importante în formarea tendoanelor, ligamentelor, mușchilor și oaselor din corpul nostru.

Lucrul bun este că funcționează pentru toate tipurile de piele, fie că este uscată, mixtă sau grasă, este chiar utilă pentru pielea iritată. Acest lucru se datorează conținutului său ridicat de apă și minerale.

 

Rețete de frumusețe cu castravete

 

Iată câteva rețete de frumusețe pe care le puteți folosi pentru a vă îngriji pielea și părul.

Baie răcoritoare și liniștitoare

Dacă aveți pielea înroșită de la soare, o puteți liniști cu această baie.

Ingrediente:

Mai multe felii de castravete

Frunze de mentă (4 sau 6)

1/2 cana de sare

Cum se pregătește și se folosește:

Puneți feliile de castraveți în apă caldă, adăugați frunzele de mentă și apoi o jumătate de cană de sare. Vă recomand să utilizați sare de mare pentru conținutul său de fier, fluor, iod, zinc și mangan. Faceți o baie cu această rețetă și veți vedea cum vă simțiți mai proaspăt și veți observa cum pielea se calmează de efectul Soarelui.

Mască de avocado și castraveți

Această mască are un efect hidratant și hrănește pielea.

Ingrediente:

100 gr. castravete

100 gr. avocado

1 albuș de ou

2 linguri amidon (porumb sau orez)

Cum se pregătește și cum se folosește:

Tăiați un castravete în jumătate și un avocado. Scoateți pulpa și macinați-le. Amestecă bine cele două ingrediente până când ai un aluat mai mult sau mai puțin omogen. Dacă doriți ca acesta să fie răcoritor, puteți pune amestecul la frigider timp de aproximativ o oră înainte de a-l folosi, deși vă sfătuiesc să îl folosiți exact când l-ați pregătit. Trebuie să-l aplicați pe față și gât în ​​mișcări circulare. De parcă ai face un masaj facial. Bucură-te de această clipă! Lăsați-l să acționeze 20-30 de minute și apoi clătiți-l cu apă călduță. Veți observa cum se usucă masca.

Mască de iaurt și castraveți

Această mască ajută la reechilibrarea pielii combinate.

Ingrediente:

Jumătate de castravete

1 lingură de iaurt simplu

Cum se pregătește și cum se folosește:

Tăiați castravetele și adăugați-l în blender. Când este lichefiat, adăugați iaurtul și amestecați-l bine până se omogenizează. Aplicați masca pe față cu mișcări circulare și lăsați-o să stea timp de 15-20 de minute. Clătiți cu apă călduță și apoi udați-vă fața cu apă rece.

Rozacee

Ingrediente:

Jumătate de castravete

1 albuș de ou

Ulei esențial de rozmarin

Cum se pregătește și cum se folosește:

Tăiați și amestecați castravetele până când aveți o pastă cremoasă. Bateți un albuș de ou și puneți-l în blender. Se amestecă bine cele două produse. Adăugați două până la trei picături de ulei esențial de rozmarin. Aplicați amestecul pe față, concentrându-vă în special pe zonele cele mai afectate și lăsați-l să acționeze timp de 15 minute. Îndepărtați amestecul cu ajutorul unei cârpe umede.

Balsam de păr

Acest balsam este folosit pentru a da vitalitate firelor de păr deteriorate de soare și de apa mării. Vara puteți face acest tratament o dată pe săptămână și iarna o dată pe lună.

Ingrediente:

1 ou

1 linguriță de ulei de măsline

¼ castravete

Cum se pregătește și cum se folosește:

Trebuie doar să puneți toate ingredientele într-un blender și să le amestecați. Veți avea un aluat cremos și neted. Udați-vă părul și prosopul, uscați-l, astfel încât să fie umed, dar să nu picure. Aplicați balsamul pe tot părul și lăsați-l să acționeze timp de zece minute. Clătește părul și usucă-l.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel